Posters voor groepsvorming

posters voor groepsvorming ‘weer naar school na corona’

Hoe fijn is het om met je hele groep weer toe te gaan werken naar een eenheid. Hier zijn verschillende activiteiten voor te bedenken. Vandaag: posters voor groepsvorming.

Samenwerken

Wat zo leuk is, is dat het idee voor deze superposters geboren is op de Facebookgroepen van Onderwijswereld-PO. Met enige regelmaat is daar de vraag: heeft iemand een blockposter voor…
Nu dacht ik dat het een leuk idee zou zijn posters met teksten te maken, die je in kunt zetten op het moment dat je weer met je groep samen gaat komen na deze corona periode. En ook al ben je wellicht niet met je hele groep tegelijk bij elkaar, toch werk je gezamenlijk toe naar een gedeeld eindresultaat!

posters groepsvorming
De poster met de cactussen, is er ook met een andere tekst 😉

Hoe gebruik je de posters groepsvorming?

Iedere poster, met uitzondering van die van Pippi en die met de vogels, kun je bijna oneindig uitvergroten. Ik zal je uitleggen hoe dat in zijn werk gaat.
De teksten op de posters heb ik zo uitgelijnd, dat ze op de middelste kleurplaten terechtkomen. Dat wil zeggen dat alle randen van je poster opnieuw aan elkaar gemaakt kan worden. De achtergrondafbeeldingen die ik gebruikt heb, zijn allemaal infinity afbeeldingen: het patroon loopt oneindig door!

Daarmee kun je alle zijkanten weer aan elkaar maken. Ook alle bovenkanten en onderkanten sluiten weer op elkaar aan. Daarmee kun je de poster dus oneindig groot maken. Eerder maakte ik al blockposters zonder tekst. De poster met de vogels kun je alleen aan de bovenkant en onderkant uitbreiden.

Zeven verschillende posters

Met jullie hulp kwamen de volgende teksten op de posters:

 • Wat fijn om weer samen te zijn;
 • Samen sterk;
 • Happy to see you;
 • Trots op ons;
 • Welkom terug;
 • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

En omdat een van onze groepsleden zo dol is op cactussen, en ikzelf graag een geinige tekst toe wilde voegen, vind je ook:
Het was even kak dus, maar nu zijn we weer samen, op een van de posters. Je vind alle downloads onderaan deze post. Ik zou het heel tof vinden wanneer je me een foto mailt wanneer je poster hangt. Als je het leuk vindt, kan ik deze dan ook toevoegen aan deze blogpost (eventueel inclusief link naar jullie schoolwebsite!). Lieve groet, Esther

4 reacties

 1. Katja Panis op 4 mei 2020 om 13:43

  Hallo Esther,
  Super leuk. Heb je de Kak dus afbeelding toevallig ook gewoon los. Ik heb een groep van 30 leerlingen en dan kan ik zelf een blokposter maken voor dag aantal.
  Groetjes Katja

  • Esther van der Knaap op 5 mei 2020 om 20:11

   Je kunt hem 2 keer printen en dan de randen extra gebruiken. Dat is het voordeel van de infinity posters.

 2. […] Het kleuren van een blockposter. […]

 3. Donne op 7 mei 2020 om 14:51

  Haihai!
  Ik heb een groep van 33 die ik vanaf deze week overneem. Een gek start moment dus.
  Daarom voor mij geen “fijn om weer samen te zijn” want voor mij zijn ze voor het eerst.
  Wel vind ik die hoofdjes erg leuk en de tekst “happy tot see you” is het mogelijk om die twee met elkaar te combineren? Voor een klas van 33?

  Alvast dank!
  Groetjes Donné

Laat een reactie achter