Dit ben ik: groepsvormende activiteit

Laat maar aan je klasgenoten zien: “Dit ben ik!”

Door Esmee: Aan het begin van het schooljaar zien de kinderen elkaar weer. Na 6 weken zomervakantie is er bij kinderen veel veranderd. Ze zijn gegroeid en ouder geworden. Daarom is het belangrijk om tijdens die ‘Gouden Weken’ in te zetten op de groepsvorming. Met het werkblad ‘Dit ben ik’, krijgen kinderen de kans om elkaar opnieuw te leren kennen.

Wat is de bedoeling?

De kinderen maken foto’s (tekeningen) over de onderwerpen die op de Polaroid staat. Van belang is dat ze ook kunnen vertellen over hun tekeningen.

Na het tekenen schuiven de kinderen hun stoel aan en lopen rustig door het lokaal. Wanneer de leerkracht in de handen klapt, staan ze stil. Het kind dat het dichtst bij staat, wordt hun maatje.

De leerkracht geeft tijd aan de leerlingen om elkaar de tekeningen te laten zien en hierover te vertellen.

Na een aantal minuten klapt de leerkracht weer. De kinderen geven elkaar een high five en lopen weer rond. Als de leerkracht nogmaals klapt, staan de kinderen weer stil en zoeken een maatje.

Dit kan een aantal rondes zo doorgaan! Je vindt de download onderaan de pagina.

Groepsvorming het jaar rond

Wil je het hele schooljaar bewust bezig zijn met groepsvorming? Meld je dan aan voor de online training. Uitgebreide info vind je via onderstaande link.

Laat een reactie achter