Activiteiten bij de herstart van scholen

3 Passende activiteiten voor de herstart van de scholen op 8 februari 2021

Door Femke: Na wekenlang thuis(onderwijs) zien we elkaar weer!  Voor de herstart van de scholen heb ik een aantal dingen gemaakt.

Welkom terug kleurplaat

Als de kinderen maandag weer op school komen, is het leuk als ze ook echt welkom geheten worden. Dat kan heel simpel door een leuke kleurplaat met een positieve tekst op hun tafel te leggen. In de download vind je 4 verschillende kleurplaten.

Zoek iemand die

Ik vind het heel belangrijk om samen stil te staan bij deze bizarre tijd. Natuurlijk ga ik daar uitgebreid en serieus met mijn kinderen over praten. Hiernaast ga ik ook laagdrempelige activiteiten inzetten om het samen te hebben over de Corona-tijd. Een van de dingen die ik (met behulp van mijn collega’s!) gemaakt is een Zoek Iemand Die. Hiermee gaan de kinderen onderling in gesprek aan de hand van de vragen op het werkblad. Als leerkracht heb ik dan de tijd en ruimte om te observeren hoe mijn leerlingen reageren. Dit kan ik weer gebruiken in een nagesprek of individuele gesprekken.

Begroetingen op anderhalve meter

In deze anderhalve-meter-tijd kunnen we onze leerlingen niet allemaal meer een hand geven. Een boks of een high five mag ook al niet. Hoe ga jij je leerlingen begroeten? Op deze posters staat een aantal manieren. Hang een poster in of bij je lokaal en laat je leerlingen een begroeting kiezen.

Groepsvorming

Wil je de rest van dit schooljaar EN het hele komende schooljaar onderbouwd aan de slag met groepsvorming? Meld je dan aan voor de online training Groepsvorming het jaar rond, welke aangeboden wordt door Juffrouw Femke in samenwerking met Onderwijswereld-PO.

activiteiten herstart scholen
PIN voor later activiteiten herstart scholen

2 reacties

 1. Dafna op 4 februari 2021 om 09:17

  Ontzettend leuke werkvormen en inspiratie! Dank jullie wel!

  • Esther van der Knaap op 4 februari 2021 om 09:46

   Dankjewel. Attent dat je een berichtje achterlaat! Groetjes,
   Esther

Laat een reactie achter