Grej of the day

Vers van de pers! Het boek Grej of the day. Ik kan er lang en kort over praten, maar ik ben er werkelijk helemaal weg van!

Grej of the day in Nederland

Ongeveer een jaar geleden kwamen op Bovenbouwwereld de eerste berichten over Grej of the day binnen. En binnen no-time stond de groep hiervan op zijn kop. Iedereen was weg van de korte aansprekende microlessen die de kinderen tot echt onderzoekend leren aanzetten. Er was binnen Bovenbouwwereld bijna geen houden mee aan. Mooi was het dan ook dat Linda de groep voor Grej of the day Nederland is gestart. Inmiddels is het ongeveer 7 maanden na oprichting van de groep, en telt de groep ruim 13.000 leden. Prachtig! En nu is er dus HET boek!

Grej of the day: Kennis is cool!

GOTD bestellen

Vandaag viel het boek bij mij op de mat, en ik kan je vertellen, het is f*cking briljant! 100 microlessen die stap voor stap uitgewerkt zijn. De categorieën zijn onderverdeeld in personen, plaatsen en gebeurtenissen/overig. En iedere categorie is weer onderverdeeld in Nederland, Europa en wereld. en wat het allermooiste is: Met je eigen boek krijg je toegang tot ALLE bijbehorende presentaties op het digibord!

Bij iedere les wordt er een pagina vol aan achtergrondinformatie gegeven. ook vind je alternatieve raadsels voor hetzelfde onderwerp, feiten, bijzonderhende en aanvullende vragen. Tot slot wordt aangegeven met welke andere GOTD onderwerpen het onderwerp links heeft en welke vergelijkbaar zijn.

Win-win

Wat zo fijn is aan de microlessen van Grej of the day? De dag voordat je de les geeft, geef je de leerlingen al een raadsel mee naar huis. Bijvoorbeeld “Vader des vaderlands”. Het raadsel prikkelt de kinderen, en stimuleert ze thuis, in hun eigen tempo en op hun eigen manier op onderzoek/ontdekkingsreis te gaan. De antwoorden die ze vinden, proberen ze voor zichzelf te houden. De volgende dag mogen de kinderen vertellen wat ze gevonden hebben aan informatie over het raadsel.

Jij kunt je powerpoint laten zien (die krijg je dus allemaal al bij dit boek, wat een heerlijke hoeveelheid werk scheelt!). Je praat hierover, de kinderen maken (aan)tekeningen en je kunt nog diepere vragen aan ze stellen. Afsluitend, of ter afsluiting van je dag, geef je de kinderen de Grej voor de volgende day op. Succes gegarandeerd.

SUPER dat dit boek gewoon in het Nederlands beschikbaar is. Ik vind het tof dat we de afgelopen maanden van zo dichtbij getuige hebben mogen zijn van wat Grej of the day in Nederland bereikt heeft. Met dit boek en haar aanvullingen heeft iedere Grej of the day leerkracht een prachtig bronnenboek in handen; en dankzij de bijgeleverde powerpoints kun je ook spreken van een welkome werkdrukverlichting. Win-win dus!

Aanvulling: er zijn inmiddels ook werkboekjes voor de leerlingen beschikbaar. In deze boekjes is plaats voor 80 Grejs.

2 reacties

  1. Jolanda op 7 september 2019 om 18:19

    Ik zit niet in het onderwijs maar ben de buurvrouw van de vertaalster. Vind het gewoon jammer dat ik van school af ben! Topprestatie! Zo wordt leren steeds leuker!!

    • Esther van der Knaap op 9 september 2019 om 12:51

      Mooi he! Dit is echt zo’n welke aanvulling op ons toch al prachtige onderwijs!

Laat een reactie achter