Rust in de tent: een 8-tal rustige energizers voor de drukke maanden

Rustige energizers: fijn voor de Sint- en Kerstperiode!

Dientje denkt mee! Speciaal voor deze drukke periode, zet ze een 8-tal energizers op een rijtje. Samengevoegd in 1 handig document. Hieronder delen we er 2 met je. In de inhoudsopgave kun je de titels van alle rustige energizers zien.

Stiltebal

Dit spel wordt in tafelgroepjes gespeeld. Alle kinderen staan op hun stoel. Wie de bal heeft, gooit deze naar een kind in een ander groepje door oogcontact te maken. Degene die geluid maakt, is af en gaat zitten. Wie de bal niet vangt of verkeerd gooit, is ook af. De bal mag niet terug naar het groepje waar de bal vandaan komt. Kijk na 5 minuten welk groepje de meeste spelers over heeft. Extra regel als het spel te makkelijk is: jongens gooien alleen naar meisjes en andersom.

Op een rij

Een opdracht waarbij de kinderen in stilte samenwerken. Vertel dat ze een rij gaan maken, maar dit moeten doen zonder te praten met elkaar. Je kunt eenvoudig beginnen met een rij van groot naar klein, leeftijd of lengte, en daarna variëren. Voorbeelden: meeste huisdieren, langste haren, schoenmaat, minste melktanden.

Inhoudsopgave van rustige energizers

 1. Stiltebal
 2. 60 Seconden
 3. Mediteren*
 4. Klassieke muziek en mandala’s
 5. Het luchtgitaarconcert
 6. Op een rij
 7. Echt luisteren
 8. Wie is daar?
  * Gebaseerd op de boeken van Marneta Viegas.
  Je vindt de download onderaan de pagina. Veel rustige momenten toegewenst!
rustige energizers
PIN voor later!

Laat een reactie achter