Drama energizers

Esther maakte weer een mooie download voor jullie: 4 kaarten met energizers. je kunt ze gebruiken als tussendoortje, of als opwarmer voor je drama les. Voor de groepen 1 tot en met 3 zou je ze ook als volledige les in kunnen zetten.

Energizers inzetten

Energizers kun je inzetten om weer even ‘wakker te worden’. Ze kosten je weinig tijd, maar leveren tegelijkertijd veel op. Door bewegingstussendoortjes in te zetten verhoog je de concentratie en het leervermogen.

Je kunt energizers zomaar inzetten, maar stiekem kunnen energizers ook een extra doel hebben. Wanneer je kijkt naar de energizers uit de download, dan leren de kinderen zichzelf (expressief) te uiten, emoties te tonen, ze zijn fyziek/motorisch bezig. Bij de kaarten voor de groepen 1 tot en met 3 leren de kinderen tevens zingen en bewegen op muziek, daarnaast ook welke dieren er allemaal in de lente weer te zien zijn. Een energizer hoeft dus niet op zichzelf te staan, maar dat kan wel.

Muziektips bij de drama energizers

Bij de verschillende dramakaarten kun je onderstaande muziek gebruiken:

Superhelden parcours:

Er liggen bolletjes in de grond voorbeeld:

Muziek suggestie Slakken:

Muziek suggestie Mieren:

We wensen jullie weer veel plezier met deze toffe download! Heb je zin in meer drama in je leven? Dan is het dramaspel van Esther ook echt wat voor jou en je klas. Je vindt de link hieronder!

Laat een reactie achter