Verjaardagskalender nieuwe schooljaar

Wil jij in het nieuwe schooljaar ook graag een verjaardagskalender voor je groep?

Door Amanda: Aan het begin van het nieuwe schooljaar ga je vaak een verjaardagskalender maken met de leerlingen. Super leuk natuurlijk, maar hoe ga je dat vormgeven? Laat je de kinderen zelf een iets tekenen of ben jij diegene die de kalender maakt?

Vorig jaar had ik de kalender gemaakt voor groep 2/3 en dat vond ik heel leuk om te doen. Ik was zelf binnen een dagje klaar, maar ik had dan ook de tijd ervoor. Maar ik snap ook heel goed dat je er het liefst zo snel mogelijk klaar mee wil zijn omdat je nog meer dingen te doen hebt. Daarom heb ik een beginnetje gemaakt voor een kalender.

Zelf moet je nog de foto maken, printen en opplakken: de leerlingen kunnen natuurlijk ook zelf de foto uitknippen en opplakken. vervolgens zet je de datum van de leerling erop en dan is de kalender af.

Er zijn twee versies gemaakt, een voor vierkante foto’s, en eentje voor staande rechthoekige foto’s. Je vindt de download onderaan de pagina.

verjaardagskalender nieuw schooljaar
verjaardagskalender nieuw schooljaar

Wat heb je nodig:

  • De download van de kalender voor de groepen 1 t/m 8
  • Mobiel voor de foto’s
  • Schaar, lijm, tekenmateriaal voor wanneer je de kinderen er nog iets bij wikt laten tekenen. Denk bijvoorbeeld aan iets dat kenmerkend voor en is.

Laat een reactie achter