Klokkenspeurtocht

Vertel eens, hoe laat is het? Klokkijken kan best uitdagend zijn. Sophie ontwierp maar liefst 4 Klokkenspeurtochten om het oefenen van klokkijken in hele uren, halve uren en kwartieren te oefenen.

Voorbereiding

De leerkracht kiest een klokkenspeurtocht uit en print deze uit. Het invulblad print de leerkracht vervolgens een aantal keer extra uit. De leerkracht kan er zelf voor kiezen of hij voor elke leerling individueel een invulblad print of voor groepjes leerlingen. De leerkracht knipt de pagina’s met de klokken zo doormidden, dat er klokkenkaartjes ontstaan. Deze klokkenkaartjes hangt de leerkracht verspreid door het lokaal of buiten op.

Aan de slag!

Ieder klokkenkaartje heeft een eigen kleur. De leerlingen gaan met hun invulblad op zoek naar de klokkenkaartjes en kijken hoe laat het is op de klok van het kaartje. De leerlingen vullen deze tijd op het invulblad in het vakje met dezelfde kleur als het klokkenkaartje in. De leerlingen kunnen hun klokkenspeurtocht eventueel zelf nakijken met het nakijkblad.

Ga je aan de slag met deze download? Leuk wanneer je een foto deelt via de socials en ons tagt! Zo kunnen we nog meer collega’s blij maken met onze downloads! @onderwijswereld op insta, @onderwijswereld.po.nl op FB. Onze dank is groot!

Klokkenspeurtochten
Pin dit bericht voor later

Laat een reactie achter