Augmented Reality

Op 4 oktober is het weer Dierendag. Mogen dit jaar de kinderen hun huisdier mee naar school nemen? Of wil je het dit jaar over een andere boeg gooien? Hoe gaaf zou het zijn als de kinderen een walvis, een chimpansee of een olifant van dichtbij kunnen zien, zonder het klaslokaal te moeten verlaten! Met Augmented Reality (AR) kan dit.

Augmented Reality combineert de digitale wereld met de echte wereld

Met AR lessen kan er ineens een enorme olifant in jouw klas staan! Je ziet de olifant in 3D, je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten van dichtbij bekijken. Door te klikken op de hotspots horen kinderen kennis, vragen en opdrachten over het onderwerp. Met een AR les haal je de echte wereld de school in. Een extra dimensie waardoor kinderen naast leren en oefenen ook zelf ervaren. “Juf, er is hier toch geen rails en toch rijdt de trein bij ons door de klas!” Sanne (7 jaar) “Vroeger was er dus een soort van oorlog met piraten op zee? Michiel de Ruyter staat in onze klas en ik hoor hem praten.” Tim (10 jaar)

Bekijk de video over Augmented Reality lessen.

Kant-en-klare lessen

Onderwijskundigen van de Rolf groep ontwikkelen maandelijks nieuwe AR lessen. Inmiddels zijn er 68 lessen in verschillende thema’s beschikbaar. Bijvoorbeeld: het heelal, het menselijk lichaam, beroepen, Sinterklaas, voedselverspilling, sporten, muziek, geschiedenis, insecten en de boerderij. Bekijk het volledige aanbod van AR lessen.

De AR lessen bestaan uit:

  • kennis opdoen met een interactieve PowerPoint presentatie
  • ervaren en leren met Augmented Reality (Voor de AR omgeving heb je een tablet, iPad of ander device nodig)
  • verwerken en toepassen met de bijlagen in de handleiding

Wil jij de mogelijkheden van Augmented Reality ontdekken?

Probeer dan nu de gratis AR les Koe en Kippen (peuters). Download de AR les hier.

Schoollicentie of losse lessen

Een losse AR les kost €7,50 (exclusief btw) per stuk. Met de AR schoollicentie ontvang je direct toegang tot de AR bibliotheek met alle lessen. Ieder maand ontvang je 3 nieuwe lessen, één voor iedere bouw een jaar lang! Voor de schoollicentie betaal je €100,00 per locatie en €1,00 per leerling (exclusief btw). Meld je aan en ontvang elke maand direct in je mail:

  • Handleiding voor leerkrachten onder- midden- en bovenbouw
  • Interactieve PowerPoint presentatie voor elke bouw

Aanmelden AR schoollicentie

Augmented Reality
Augmented Reality

Laat een reactie achter