Stimuleer creativiteit met Playmais

Tekst dank aan de Rolf groep: bij creativiteit gaat het erom iets te maken waarvan het eindresultaat nog onbekend is. Voorbedachte knutselwerkjes hebben dus eigenlijk weinig met creativiteit te maken. Wil je creativiteit bij kinderen stimuleren? Geef ze dan een keer een doos PlayMais.

Waarom is creativiteit belangrijk?

Creativiteit geeft kinderen de handvatten die ze nodig hebben om problemen op te lossen. Ook maakt het ze vindingrijk. Door bij een knutselwerkje de focus niet te leggen op het eindresultaat maar op het creatieve proces, krijgen kinderen ruimte om te onderzoeken en ideeën uit te proberen. Hierdoor stimuleer je de creativiteit bij kinderen.

Breng het creatieve proces op gang met de juiste materialen

Door het juiste materiaal aan te reiken, komt het creatieve proces vaak vanzelf op gang bij kinderen. PlayMais is een van de materialen die de creativiteit bij kinderen prikkelt en stimuleert. Doordat PlayMais geen beperking heeft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt de kleurrijke PlayMais aan elkaar lijmen, knippen, plukken, samenpersen en rollen. Naast het stimuleren van de creativiteit verfijnt het dus ook de fijne motoriek van kinderen.

Wat is PlayMais?

PlayMais is creatief speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen, zoals maïs, water en voedingskleurmiddelen. De bekende gekleurde zachte staafjes speelmais zijn hierdoor veilig om mee te spelen en zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. PlayMais is al geschikt vanaf 3 jaar. Je kunt Playmais bestellen via deze link.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Rolfroep.

Playmais
Playmais
Playmais
Pin dit bericht voor later

Laat een reactie achter