Melvin wil zijn muts terug: een close reading les

Het boek Melvin wil zijn muts terug voor Close Reading

Nieuw uit bij Uitgeverij Van Goor, imprint van Unieboek/het Spectrum, is het boek Melvin wil zijn muts terug. We maakten bij dit boek een les Close Reading, geschikt voor de groepen 1 tot en met 3 (4).

Over het boek

Het boek is geschreven en getekend door Vern Kousky, en vertaald naar het Nederlands door Tjibbe Veldkamp. De oorspronkelijke titel is Harold loves his woolly hat. Het is een hartverwarmend verhaal over een beer die zich anders dan de andere beren voelt. Hij voelt zich namelijk bijzonder! En dat komt natuurlijk door zijn wollen muts.

Maar wat moet je nu wanneer een kraai er zomaar met je muts vandoor gaat?

We volgen Melvin wanneer hij probeert zijn muts terug te krijgen, en wanneer hij er achter komt dat je ook bijzonder kunt zijn zonder een muts.

Aan de slag met Melvin wil zijn muts terug

We wensen je veel plezier met de download bij dit boek. Ben je nog niet bekend met Close Reading, meld je dan gerust aan voor de professionalisering die meerdere keren per schooljaar van start gaat.
In de downloads die we maken voor Close Reading lessen, maken we gebruik van diverse werkvormen. Een grote aanvulling hierop vind je in het e-book met 40 werkvormen voor Close Reading.

Laat een reactie achter