Gertje Gans deelt uit: een Close Reading les

Iedere maand mag ik van Hey Reader hun boekendoos ontvangen. Het is iedere keer weer een verrassing welk boek er uit de doos tevoorschijn zal komen! Tip: Heerlijk ook om iedere maand weer een nieuw verrassingsboek mee je klas in te kunnen nemen. Je kunt je abonnement ook gewoon via school afsluiten ūüėČ
Deze keer Gertje Gans deelt uit. Een verhaal dat niet alleen zeer geschikt is voor rekenactiviteiten met betrekking tot delen, maar ook geschikt is voor Close Reading. Wij maakten een les bij dit fijne boek. Je vindt de gratis download boven de afbeelding die je kunt gebruiken om op Pinterest te pinnen.

Close Reading

Zelf noem ik Close Reading altijd begrijpend lezen 2.0. Doordat de leerlingen in 3 sessies aan de slag gaan met tekstgerichte vragen, leren ze steeds dieper in de tekst te graven. De opbouw van een les is altijd als volgt:

  • Eerste sessie: Wat zegt de tekst?
  • Tweede sessie: Hoe wordt het in de tekst gezegd?
  • Derde sessie: De diepere betekenis van de tekst.

Mocht je nog niet bekend zijn met Close Reading, op 1 maart bieden we voor de laatste keer dit schooljaar een professionalisering bij het boek van Close Reading aan. Meer info vind je hier.
Ben je al wel bekend met Close Reading, en zit je wel eens om werkvormen verlegen? Het boek 40 Werkvormen voor Close Reading is je redding!

Gertje Gans deelt uit

Een verhaal op rijm door Mireille van Orden en Nelleke Verhoeff, uitgegeven bij De Vier Windstreken. Gertje vindt op een vroege en hongerige ochtend wel 20 graankorrels in de schuur. Lekker! Maar dan komt er een haan, en moet Gertje delen. Daarna komen er kippen, een muis, muizenkindjes. O, jee! Er blijft steeds minder voor Gertje over!
Hoe dit opgelost wordt, lees je in dit vrolijke prentenboek. Zeer geschikt als rekenprentenboek. Tellen tot 20 en eerlijk delen staan dan centraal.

Gertje Gans deelt uit
PIN voor later

Laat een reactie achter