De Ridder zonder billen: een close reading les

Het boek De ridder zonder billen voor Close Reading

Afgelopen week ontving ik via Hey Reader het boek De Ridder zonder billen. Een hilarisch verhaal over een ridder, inderdaad zonder billen! Dit boek is prima geschikt voor Close Reading. Vandaar dat we er een uitgewerkte les voor je van gemaakt hebben!* De download inclusief bijlagen vind je onderaan de pagina.

Emoties

Er komen nogal wat emoties voorbij in het verhaal. Het is natuurlijk ook nogal wat: je billen kwijtraken! In de derde sessie krijgen al die emoties een centrale plek. De leerlingen leren de emoties herkennen, verwoorden en plaatsen in het verhaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het bijgeleverde emotiediagram. Een uitleg hiervoor vind je in de download.
Meerdere keren per jaar bieden we de professionalisering Close Reading aan. Zie de link hieronder voor de eerstvolgende mogelijkheid.

*Voetnoot: Een Close Reading les maak je op maat voor je groep. Kijk dus altijd goed of een aangeboden les ook passend is voor jouw groep! Er is voldoende ruimte om vragen te veranderen en/of toe te voegen.

De ridder zonder billen close reading
PIN voor later

Laat een reactie achter