Het boek De Blauwen tegen de Rooien voor Close Reading

Vers van de pers is het boek De Blauwen tegen de Rooien van Benjamin Leroy uitgegeven door Gottmer. We maakten bij dit boek weer een fijne uitwerking voor Close Reading, want behalve dat het een mooi en geestig boek is, is het ook prima geschikt voor Close Reading. Je vindt de download onderaan de pagina.

Over het boek

Wat direct opvalt, is dat het boek maar uit 4 kleuren bestaat. Het is getekend met een 4-kleurenpen, of nou ja: uiteindelijk met 4 kleuren balpen, wat dat geklik van die pen van de ene naar de andere kleur werd niet door iedereen evenveel gewaardeerd 😉
Zonder teveel prijs te geven: het verhaal gaat over twee groepen ridders: de blauwen en de rooien. Op hetzelfde moment bedenken ze dat ze ter strijde gaan trekken tegen de ander. Maar of dat wel gaat gebeuren, of dat de andere kleuren misschien ook een rol van betekenis gaan spelen….?


Extra voor jou en je leerlingen

Neem zeker een kijkje op de website van Benjamin, waar je meer te weten komt over hoe het boek en de tekeningen tot stand zijn gekomen. Aanrader!
https://www.benjaminleroy.be/boeken/deblauwentegenderooien

Aan de slag

We wensen je veel plezier met de download bij dit boek. Ben je nog niet bekend met Close Reading, meld je dan gerust aan voor de professionalisering die meerdere keren per schooljaar van start gaat.
In de downloads die we maken voor Close Reading lessen, maken we gebruik van diverse werkvormen. Een grote aanvulling hierop vind je in het e-book met 40 werkvormen voor Close Reading.

De blauwen tegen de rooien
PIN voor later

Laat een reactie achter