Close Reading

Begrijpend lezen is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen. Toch blijven vaak de resultaten van begrijpend lezen achter wanneer we deze vergelijken met de hoeveelheid tijd die we er aan besteden. Bij de verschillende methodes voor begrijpend lezen staan diverse strategieën centraal. Bij Close reading wordt een prentenboek of tekst centraal gesteld, en wordt er samen met de leerlingen gekeken naar hoe deze tekst echt begrepen en doorgrond kan worden. Wat je leert

Iets voor jou?

Ben je op zoek naar een verdieping voor je lessen begrijpend lezen?
Zoek je een manier die wellicht effectiever is dan de manier waarop je nu begrijpend lezen vormgeeft?
Of ben je gewoon op zoek naar een alternatief voor de standaard lessen begrijpend lezen die er al zijn, dan is deze professionalisering echt iets voor jou!

In 7 weken gaan we werken aan een dieper tekstbegrip voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. JA; close reading is inzetbaar vanaf groep 1!

Close reading

Na deze professionalisering:

  • weet je hoe je prentenboeken en teksten in kunt zetten om je leerlingen uit te dagen tot nadenken;
  • kun je de leerlingen tot een beter tekstbegrip laten komen;
  • heb je een zeer krachtig alternatief in handen voor de standaard begrijpend lezen lessen.

Datum: start maandag 31 augustus 2020, einddatum vrijdag 16 oktober 2020.

De kosten voor deze professionalisering zijn € 24,90 incl. BTW.

Je krijgt hiervoor na betaling een betaalbewijs/factuur, zodat je de kosten eventueel ook bij je school zou kunnen declareren. Iedere fulltime leerkracht heeft immers 500 scholingsbudget (tip van de dag!).

Na aanmelding bij ons, krijg je van Uitgeverij Pica 10% korting op de aanschaf van de betreffende titel. Deze code staat op je factuur, en bestellen doe je direct op de website van de uitgeverij. Hoe fijn is dat!

Tevens staat op je factuur de link voor de besloten Close Reading groep op Facebook. Graag na betaling direct hier aanmelden.

Studieboeken algemeen