Spelend leren met The Gamer

Door Esther: Toen ik  op de Ipon was, de ICT beurs voor het onderwijs, was ik onder de indruk van een set zonnepanelen. Nu zul je misschien denken: “Zonnepanelen op de ICT beurs?”. Deze zonnepanelen hebben de naam The Gamer gekregen. Je kunt op de zonnepanelen lopen en er toffe spellen op spelen! Ik deel graag mijn ervaringen met je.

The Gamer: zo werkt het

The Gamer bestaat uit 9 vloertegels van elk 60 x 60 cm met beloopbare zonnepanelen en een toplaag van stevig antislip glas. De 9 tegels zijn voorzien van sensoren die reageren op beweging van de kinderen. De ledverlichting in de vloer nodigt uit om te spelen. Er is van alles te beleven op de vloer! Kinderen bedienen The Gamer door op de tegels te springen. Een van de spellen is ‘Turn of the Lights’. Dit spel is een reactiespelletje voor alle leeftijden. Zodra de verlichting in een tegel aan gaat, dan springen de kinderen erop om de tegel weer ‘uit’ te doen. In elk level komen er meer lichten bij en moet er meer gesprongen worden. Zelfs voor de kleinste kleuters leuk en begrijpelijk.

Een ander spel dat ik even kort gespeeld heb, heeft als doel om een bepaald patroon na te springen. Dit patroon wordt steeds langer. De kinderen zijn hiermee dus niet alleen fysiek bezig, maar ook met hun geheugen en met het versterken van hun executieve vaardigheden!

Standaard wordt deze interactieve vloer van zonnepanelen geïnstalleerd met zes geprogrammeerde spellen en een uniek dashboard voor de school met daarop alle scores. The Gamer wordt aangesloten op het elektriciteitsnet van de school zelf. De opgewekte energie van de solar panelen wordt gebruikt om The Gamer te ‘poweren’ en het restant kan direct gebruikt worden door de locatie zelf. Hiermee bespaart een school op jaarbasis nog een leuk bedrag.

Kortom met The Gamer voeg je een uniek, duurzaam, interactief én educatief speeltoestel toe aan jouw schoolplein. Bewegend leren was nog nooit zo leuk en uitdagend!

Spelend leren EN duurzaamheid

Spelend leren, lekker bewegen én energie opwekken voor je omgeving. The Gamer brengt deze drie thema’s samen in een interactief en energie opwekkend speeltoestel voor de buitenruimte. Op scholen wordt er steeds meer aan bewegend leren gedaan, en ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Terecht. Daarnaast krijgen scholen ook de opdracht om aandacht te besteden aan een gezonde, actieve levensstijl. The Gamer combineert deze factoren door kinderen inzichtelijk te maken dat ze bewust met energie om kunnen gaan, op een manier die bij hun belevingswereld past; actief en interactief.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar: www.energy-floors.com/gamer

#add (soms schrijven we advertorials over producten waar we zelf ook in geloven. Dit is er een van. Enjoy!

Laat een reactie achter