Buitenonderwijs

Maak buitenonderwijs gemakkelijk

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom buitenonderwijs goed voor je is. Sylvia deelde er maandag een uitgebreid blog over. Je hebt deze week al veel ideeën gekregen over de manieren waarop je buitenonderwijs vorm kunt geven. Maar een van de handigste manieren hebben we tot het laatst bewaard: de kant en klare kaarten van Buitenonderwijs Nederland.

De kaarten

buitenonderwijs
Alles wat je nodig hebt

Buitenonderwijs Nederland heeft per 2 groepen mooie canvas zakjes gemaakt met daarin kant en klare leskaarten. De kaarten zijn onderverdeeld in project, rekenen en taal. Ieder onderdeel heeft elk jaar dezelfde kleurstelling meegekregen, en zijn daarmee makkelijk te herkennen. Je gebruikt de kaarten los van een methode. Ze sluiten naadloos aan op de kerndoelen van de genoemde vakgebieden.

Aanvullend materiaal

Omdat we er als leerkracht nu eenmaal van kunnen genieten wanneer materialen al voor ons geregeld zijn, kun je via de website bijbehorende downloads vinden. Hartstikke handig! Daarnaast vind je op de informatiekaarten in ieder zakje een kort lijstje met materialen die je nodig hebt om met de kaarten te kunnen werken. En zoals je ondertussen doorhebt: stoepkrijt is onontbeerlijk ?.

Aan de slag

Het enige wat je dus hoeft te doen, is er een kaart bij pakken, en met de kids naar buiten te gaan. Iedere kaart maakt gebruik van coöperatieve werkvormen, iets waar we dol op zijn. Kunnen samenwerken werkt namelijk ook bevorderlijk op de groepsvorming!

Winactie

Omdat we graag zoveel mogelijk collega’s kennis willen laten maken met deze fijne manier van lesgeven, mogen we een schoolpakket verloten onder iedereen die een reactie achterlaat onder dit blogbericht. Het enige wat je hoeft te doen, is aan te geven wat jij nog graag zou willen leren als het gaat om buitenonderwijs, coöperatieve werkvormen of groepsvorming. Easy does it! 19 juni 2020 maken we via deze blogpost de winnaar bekend. Zet die datum dus in je agenda om te checken of je gewonnen hebt!
Wil je sowieso graag aan de slag met groepsvorming, meld je dan aan voor onze training, zie link hieronder.

Gefeliciteerd, Anne-Mai van Hoek. Jij bent de gelukkige winnaar van de Buitenles kaarten. Mail je je adresgegevens door?

Voor iedereen die graag meer wil leren over groepsvorming en daarin een heel aantal coöperatieve werkvormen wil toevoegen: neem een kijkje op bovenstaande training! Iedere dag van het schooljaar te starten, en tijdelijk met maar liefst €80,- korting.

217 reacties

 1. Judith op 14 juni 2020 om 07:07

  Wat ik wil leren? Ik wil graag meer ideeën om naar buiten te gaan. Nu denk ik: ik wil wel, maar hoe dan? En hoe die ik dat met mijn 3 combi? Dat is vaak het grootste struikelblok.

  • Jolande Gerlings op 14 juni 2020 om 12:00

   Hoe gaaf!! Een mooie start voor het nieuwe schooljaar ( en de laatste weekjes van dit jaar). Graag zou ik meer willen leren, ideeën opdoen over hoe en of coöperatief, groepsvorming samen kan komen in buitenmomenten.

  • Monique op 14 juni 2020 om 12:00

   Ik zou graag met deze kaarten aan de slag willen gaan. Een van onze speerpunten op school is leren en ontdekken naast je methode. Ik ga al wel naar buiten maar nog veel te weinig. Aankomend jaar zou ik met mijn groep 4/5 heel graag aan de slag gaan met deze kaarten. Alleen al de foto zien maakt me enthousiast!

  • Marieke op 14 juni 2020 om 13:04

   Wat ik wil leren is hoe ik dat volgend jaar in een combi 7/8 kan bewerkstelligen waar het afgelopen jaar al meerdere tracjecten hebben gelopen om de groep een groep te maken. Ik denk dat de kaartjes en de handvatten die ze mij geven een mooie aanvulling kunnen zijn!

  • J. Van Putten op 14 juni 2020 om 15:07

   Werkend in het sbo is het heel lastig om de leerlingen te motiveren, soms voelt het als trekken aan een dood paard!! Ze willen graag bewegen, de combinatie leren buiten en coöperatieve werkboeken spreekt me erg aan??

  • Audrey op 14 juni 2020 om 19:16

   Leren,leren en nog eens leren!!
   Heerlijk met de leerlingen naar buiten en genieten van hoe de leerlingen vol overgave de bewegingsactiviteiten tot zich nemen.
   Met kleine aanpassingen een les aantrekkelijk maken zodat elk kind actief betrokken is. Dat is waar ik naar uitkijk.

  • Sandra Neinhuis op 14 juni 2020 om 20:38

   Maak nog te weinig gebruik van Buitenonderwijs. Handvaten met weinig voorbereiding zijn zeer welkom.
   Daarom doe ik mee met deze winactie☺

  • Marianne op 14 juni 2020 om 21:27

   Ik zou het schoolpakket graag willen winnen! Zelf ben ik veel bezig met buitenonderwijs, coöperatieve werkvormen en bewegend leren. Daar ontwikkel ik ook veel voor, maar dit schoolpakket zou een mooie toevoeging zijn. Volgend jaar ga ik werken in een Unit met gr.3,4,5 en qua groepsvorming zoek ik daar nog wel wat interessante info over.

  • Elise op 14 juni 2020 om 22:37

   Ik zou graag zien dat we binnen de school veel meer aan de slag gaan met coöperatieve werkvormen. In de klas probeer ik dit wel te doen. Het zou voor het team fijn zijn om hou vast te hebben hoe ze dit kunnen gaan aanbieden. Deze coöperatieve werkvormen toepassen in het speciaal onderwijs en dan vooral buiten is natuurlijk helemaal een voordeel.

 2. Barbara Smalbrugge op 14 juni 2020 om 07:09

  Hoi, wat een leuke actie :-). Ik zou graag willen leren hoe ik meer coöperatie werkvormen in mijn buitenlessen kan gebruiken.

  • Miranda op 14 juni 2020 om 12:50

   Ik wil leren de kinderen te stimuleren ‘bij de les’ te blijven, te zijn. Oftewel hoe bied ik de lessen aan, zodat het motiverend genoeg is…. (denk aan niveau kleuters).

  • Marjon op t Hoog op 14 juni 2020 om 13:59

   Graag willen wij ons gaan verdiepen in deze materie. Praktische tools zijn zeer welkom!

  • Wilma op 14 juni 2020 om 15:49

   Wat ik wil leren, is kinderen lerend bewegen, gezellig, boeiend met elkaar bezig zijn. Elkaar ontmoeten op Een Leuke, speelse manier. Realiseren dat we elkaar nodig hebben in een tijd, waarbij we door alles om ons heen afstand lijken te creëren….. Onze kids kunnen ons leren wat leren is

  • Monique op 14 juni 2020 om 20:59

   Al heel veel ideeën heb ik voor mijn groep 3, maar ik zou zo graag mijn collega’s ook willen inspireren om de IPad aan de kant te leggen en naar buiten te gaan. Buiten samen spelen en bewegen en ook nog eens super veel leren, geweldig toch? Met dit materiaal kunnen ze meteen aan de slag!

  • Sanne Lugthart op 17 juni 2020 om 19:17

   Wat een gave actie! Ik zou heel graag het buiten lesgeven willen meegeven aan mijn collega’s. Op dit moment ben ik de enige leerkracht die buitenles geeft en ik zie hoe de kinderen ervan genieten en het snel oppakken.

 3. Saskia op 14 juni 2020 om 07:19

  Voor de onderbouw weet ik veel te verzinnen als het om buitenonderwijs gaat. Ook op verschillende sites kun je terecht voor groep 1 t/m 5. Voor de bovenbouw vind ik het moeilijker. Graag zou ik daar meer handvatten voor krijgen.
  Bijvoorbeeld de ideeën van Buitenonderwijs Nederland.
  Dus die zakjes voor groep 7 en 8! Kom maar op!

  • Linda Wilborts op 14 juni 2020 om 13:48

   ‘Some birds aren’t meant to be caged.’ Waarom zouden we dat dan wel met kinderen doen?

 4. Gaby op 14 juni 2020 om 07:20

  Volgende week woensdag verhuizen wij weer terug naar onze verbouwde school. Wij hebben twee openslaande deuren in onze lokalen, zodat we snel en makkelijk naar buiten kunnen gaan voor een leuke buitenles. De deuren hebben we al nu nog de leuke lesideeën. Wij zijn een Jenaplanschool en wij laten de kinderen vaak samenwerken. Deze kaarten sluiten heel erg mooi aan bij onze school!

 5. Sytske Kan op 14 juni 2020 om 07:22

  Bij buitenspel met de kleuters organiseer ik vaak een rennend rekenspel in allerlei vormen. Dat moet ik altijd wel even voorbereiden. Wat handig als ik ter plekke ook even een activiteit kan inzetten op een moment dat een groepje even wat meer actie nodig heeft. Keuze taal of rekenen maken, kaart erbij en in actie!
  Vrij spel is heel belangrijk, maar met bewegend taal en rekenen benut ik nog meer lestijd op dat gebied en de kinderen zien het als spel. Ik ook!

 6. Brigitte op 14 juni 2020 om 07:24

  Hi,

  Wat lijkt het mij leuk om een pakket te winnen. Kan ik meteen naar buiten met de kids zonder te veel gedoe.

 7. Marjolijn op 14 juni 2020 om 07:24

  Ik zou graag meer willen leren over de groepsvorming. En hoe je daarmee effectief aan de slag kan gaan!

 8. Anouk op 14 juni 2020 om 07:25

  Wij zetten bewegend leren in, in onze lessen Natuurlijk Bewegen. Dit gaat al erg goed, maar ik zou graag nieuwe werkvormen willen leren. Daarnaast vind ik het gemakkelijker om aan de slag te gaan met Rekendoelen en taaldoelen dan met lezen en spelling. Daar is dus nog wat ontwikkeling mogelijk. Zeker nu met mijn overstap van de middenbouw naar de bovenbouw.

  • Ines op 15 juni 2020 om 07:08

   Zalig buiten zijn in combinatie met leren en doelen inoefenen.
   Zeker in deze corona-tijden is het beter om veel buiten te zijn. Volgend jaar ga ik aan de slag in het 5e en 6e lj. Zeker deze lln hangen al wat liever in de zetel voor een game of schermpje. Extra goed dat zij buiten, bewegend mogen leren. ?

 9. Dionne Fijma op 14 juni 2020 om 07:26

  Ik ga mee met mijn groep van 7 naar 8. Er vertrekt 1 leerling en er doubleert 1 leerling. Heel benieuwd wat dat met de groepsdynamiek doet! Daarnaast is het een bewegelijke groep, dus ik zou graag meer willen leren hoe je iets ‘vrijere’ opdrachten, zoals buitenopdrachten, toch zoveel mogelijk kan loslaten en leerzaam kan laten zijn. Geweldig, ondersteunend pakket!

 10. Sandra van Sint-Annaland op 14 juni 2020 om 07:26

  Ik zou met het team graag de coöperatieve oefeningen willen winnen, omdat we dat binnen bij de lessen veel gebruiken. Dat dit ook buiten kan zou een super aanvulling zijn voor de collega’s en de kinderen

 11. Brigitta Weckseler op 14 juni 2020 om 07:29

  Na 20 jaar groep 3 volgend jaar groep 7.
  Zin in maar ook erg spannend.
  In groep 3 veel bewegend lezen gedaan en meegedaan met doe vrijdag.
  Nu bij 7 ben ik even blanco…beetje hulp is welkom…zeker bij bewegend leren activiteiten.

  Bij ons op school is bewegend leren komend jaar een aandachtspunt in alle groepen daarom zou dit pakket voor iedereen zeer welkom zijn.

 12. Nydia Kager op 14 juni 2020 om 07:32

  Love de kaarten van hun! Zou deze echt graag willen winnen voor mijn school.

  Wat ik graag zou willen leren hoe ik doelen nog beter kan combineren zodat het lesgeven aan een combinatiegroep makkelijker wordt.

  Hoop door deze kaarten de rest van mijn collega’s ook mee te krijgen in meer buiten onderwijs.

  • Miranda Keim op 14 juni 2020 om 08:30

   Langzaam maar zeker ga je als jonge leerkracht een methode wat meer llslaten en er je eigen draai aan geven. Dat is toch ook nog wel een beetje spannend, dus zulke kaarten helpen daar enorm goed bij!

   Wat ik nog zou willen leren is hoe ik coöperatieev werkvormen snel en effectief inzet bij een lesdoel. Ik heb het me nog niet helemaal eigen gemaakt, waardoor ik het er nog niet zo makkelijk bij pak. Fijn dus dat het ook op deze kaarten staat!

  • Petra Roubroeks op 14 juni 2020 om 08:43

   Wat leuk en lekker praktisch. Ik zou graag wat vaker buiten les willen geven, maar het komt er dan vaak toch niet van. Ik zou wat meer inspiratie en ideeën willen opdoen, zodat we zelf ook makkelijker aan de slag kunnen. Deze kaarten zouden mij en mijn collega’s daarbij kunnen helpen.

  • Ria Groenewegen op 14 juni 2020 om 08:50

   Dit zal echt fantastisch voor onze school. Bewegend leren is onze visie, we doen elke week een les buiten. Hoe fijn is het dan daarin nog meer variatie te hebben en ook andere doelen te kunnen aanbieden?!
   Ik zou daarin nog meer willen leren hoe ik mijn groepsvorming nog meer kan versterken door buitenonderwijs.

  • Juf Maria op 14 juni 2020 om 08:54

   Wat een geweldige winactie! Ik zou graag willen leren hoe ik als onderwijsassistente de kinderen in de onderbouw nog beter kan helpen zodat ze de leerstof goed onder de knie krijgen. En dan vooral met bewegend leren.

  • Juf Tessa op 14 juni 2020 om 08:58

   Op onze school zijn we dit jaar gestart met Outdoor Education. We zijn nu vooral dingen aan het uitproberen. Deze kaarten lijken me dan ook heel handig om te gebruiken en zo nieuwe werkvormen te ontdekken.

  • Linda Millenaar op 14 juni 2020 om 09:10

   Oh wauw! Ik zou deze set kaarten graag winnen. Ik werk sinds dit schooljaar op een school voor kinderen met een TOS en ik geloof dat juist ook voor deze leerlingen een andere (minder talige meer handelende) vorm van leren zoveel meerwaarde kan geven. Ik wil dus graag leren hoe ik deze doelgroep zo goed mogelijk bereik.
   Hopelijk kan ik mijn hypothese testen en mijn collega’s overtuigen door met deze set aan de slag te gaan.

  • Viënna Nollé op 14 juni 2020 om 09:17

   Wat een mooie actie! Ik zou graag willen winnen voor mijn unit bovenbouw. Dit is een mooie kans om concreet het bewegend leren nog verder uit te werken en te introduceren binnen onze school!

  • Evi Bierens op 14 juni 2020 om 09:23

   Wat een fijn ontwerp!
   Met een klein deel van de school (midden- en bovenbouw) zijn we begonnen met ‘bewegend leren’. De kinderen zijn er weg van!
   Doelen, lesstof, bewegen en veel plezier.. van deze combinatie kan ik alleen maar heel gelukkig worden.
   Klaar met leren ben ik nooit, dus wil ik graag mijn horizon nog verder verbreden op het gebied van bewegend leren en buitenonderwijs. Er liggen iedere dag zo veel kansen om de kinderen dingen te leren, soms maken ‘wij’ het onszelf zo lastig, we moeten nu nog leren steeds beter die kansen te pakken! Het leren-leren. En deze winactie is er zeker een! ?

  • Diane de Boer op 14 juni 2020 om 09:25

   Wauw, wat een geweldige winactie! Natuurlijk maak ik daar voor mijn school of groep 3 graag kans op ??
   Wij gaan ons komend jaar meer richten op bewegend leren. Deze pakketten kunnen daar een mooie bijdrage aan leveren.
   Wij zijn/willen ons ook meer (aan het) richten op het eigenaarschap van kinderen, ook tijdens instructies. Die komen misschien wel op basis van intekenen…. Nieuwe stappen, nieuwe uitdagingen! Spannend!

  • Sanne Frings op 14 juni 2020 om 09:29

   Lijkt me super gaaf als we dit zouden winnen voor onze school en vooral de leerlingen!
   Ik werk in het SBO en wij doen nog weinig met coöperatieve werkvormen. Wat zou het mooi zijn om met deze kaarten hiermee aan de slag te gaan. En dan ook nog eens lekker buiten.

  • Juf Griet op 14 juni 2020 om 09:39

   Volgend jaar start ik met een nieuwe collega naast me in groep 4 ?‍?. We spraken al meteen af dat we meer willen inzetten op bewegend leren?‍♀️?‍♂️. Benieuwd welke opdrachten er zijn. Optellen en aftrekken, tafels, misschien ook wel de klok⏰… ook het stimuleren van groepsvorming ?tijdens het leren is absoluut een meerwaarde. Dat hebben jullie weer knap gedaan. Dat er zo nog meer opdrachten mogen volgen. Ik waag alvast enthousiast mijn kans.???

  • Patrice van Alphen op 14 juni 2020 om 09:46

   Wat een leuke actie. Ik geef graag lessen in de vorm van bewegend of spelend leren. Maar vaak inderdaad bij herhalingslessen. Komend jaar wil ik deze lessen ook bij instructie lessen gaan geven. Super als ik groepsvorming bij deze lessen mee zou kunnen nemen. Ik zou daar graag meer over willen leren. Ook komend jaar staat namelijk weer een uitdaging voor me klaar 😉

  • Jacqueline op 14 juni 2020 om 10:00

   Ik en mijn collega’s doen nauwelijks aan buitenonderwijs, dus ik ben heel benieuwd naar de ideeen. Ik heb in mijn master gewerkt aan cooperatieve werkvormen, masr die pas ik alleen binnen toe. Ik ben leerkracht op een sbo school dus veranderingen hebben nogal wat voeten in aarde. De kaarten kunnen me helpen! Dus heel graag maak ik kans op dit op pakket!

  • Deveny op 14 juni 2020 om 10:03

   Wat een handige kaarten om heerlijk buiten te leren! Af en toe leren wij buiten, maar het zou veel leuker zijn om dit nog meer in te zetten. Je ziet de kinderen helemaal opbloeien en ze zijn zo betrokken bij de les. Dat is ontzettend mooi om te zien! Met deze kaarten is de stap om naar buiten te gaan veel makkelijker. Ik zou alleen graag willen weten hoe ik buiten het beste kan differentiëren. Met handvatten voor differentiatie kan ik dichtbij de onderwijsbehoeften van de kinderen komen! Ik ben benieuwd en zet de datum in mijn agenda!

  • Bianca Root op 14 juni 2020 om 10:13

   Op mijn school komt het bewegend leren, behalve just dans, niet van de grond. Ook wordt buiten niet voldoende betrokken bij de lessen.
   Mijn duo is vorige week met de LL van groep 7/8 naar buiten gegaan en heeft daar een les gegeven. Ze waren zo enthousiast en kwamen vrolijk terug.

   Met deze kaarten kunnen we nog meer buiten lessen geven en de andere collegas hier ook in betrekken en enthousiast maken:)

   Ik zou graag willen leren hoe ik de doelen in eem combi groep kan combineren.

  • Maureen op 14 juni 2020 om 10:17

   Jaa ik wil ze graag winnen! Ik ben er fan van. Ik wil graag meer inspiratie opdoen door deze kaarten te winnen!!

  • Annemiek op 14 juni 2020 om 10:28

   Ik zou heel graag dit pakket winnen voor onze school. Ik merk dat ik nu steeds vaker met de kinderen buiten les geef. Maar nieuwe ideeen daarvoor zijn meer dan welkom! Ze smullen ervan en leren er heel veel van. Daarnaast gun ik het ook de kinderen in de andere groepen, nu zijn het maar 2 groepen bij ons op school die buiten bezig zijn met diverse werkvormen. Maar ik geloof er in dat als mijn collega’s beschikbaar materiaal zouden hebben ze er gebruik van gaan maken!

   • Kim op 14 juni 2020 om 15:45

    Ik wissel al jaren van leerjaar. Nu heb ik weer groep 5 en ben altijd op zoek naar meer ideeën waarbij ik wel altijd wil dat de activiteit echt het middel is om het doel te behalen.leuke activiteiten voor buiten kan ik wel verzinnen maar graag passend bij de slo doelen.

  • Petra Vermeij op 14 juni 2020 om 10:31

   Deze kaarten zou ik wel willen winnen.
   Ik doe al vaak aan bewegend leren in groep 3-4, dan oefenen de kinderen de doelen. Maar ik zou ook wel eens de projectkaarten willen proberen. En hoe handig alles bij elkaar in een tasje. Scheelt veel voorbereiding. En dat stoepkrijt komt wel goed!

  • Ilka van Dorp op 14 juni 2020 om 10:45

   Wat een leuke actie. Ik vind eigenlijk beide punten belangrijk. Groepsvorming maar ook coöperatieve werkvormen. Ligt aan de periode wanneer je het doet. Ik heb zelf groep 3 en 4.

  • Silke Van Der Linden op 14 juni 2020 om 21:39

   Als startende leerkracht wil ik graag leren hoe ik dagelijks vlot met mijn leerlingen naar buiten kan gaan. Het laatste jaar van mijn opleiding koos ik voor het keuzetraject Ervaringericht leren. Ik verdiepte me onder andere in outdoor education en kreeg steeds meer interesse in buitenonderwijs. Ik vind dit een zeer mooie manier van lesgeven. Als ik mijn eigen klasje heb, zou ik graag dagelijks naar buiten trekken om leerstof in te oefenen, te herhalen of aan te leren. Ik zou graag leren hoe ik dit vlot kan doen zonder dat de lesdoelen verloren gaan of veel tijd te verliezen. Ook zou ik graag leren welke werkvormen er gebruikt kunnen worden bij buitenonderwijs.

 13. Patricia op 14 juni 2020 om 07:43

  Ik zou deze heel graag willen winnen. Wij gaan net het team ons verder ontwikkelen in coöperatieve werkvormen. Daarnaast ben ik enorme fan van buiten onderwijs en zeker omdat de kinderen waar ik werk (rotterdam zuid) niet veel buiten spelen.

 14. Anne-Fleur Mak op 14 juni 2020 om 07:50

  Ik wil graag leren hoe ik leerdoelen om kan zetten naar een activiteit voor buiten, zodat kinderen op een speelse manier hieraan kunnen werken. Met deze kaarten hoop ik ook weer een berg met inspiratie en ideeën te krijgen.

 15. Joyce van den Bos op 14 juni 2020 om 07:59

  Ik zou graag willen leren hoe je bepaald lesstof uit het werk- of lesboek kan vervangen door een buitenles/bewegend leren.

  Ik durf, maar dat geldt ook voor mijn collega’s, nog niet altijd de verwerking in het (werk of les) boek los te laten.

 16. Anita op 14 juni 2020 om 08:04

  Ik zou deze kaarten heel graag willen winnen, omdat ik mijn opleiding voor onderwijsassistent bijna afgerond heb en op mijn stage ervaring heb opgedaan met bewegend leren, maar ik heb nu een baan op een school waar bewegend leren nieuw is, dus als ik dan zo’n pakket win, kan ik dat binnen die school heel goed gebruiken.

 17. Jaimy op 14 juni 2020 om 08:06

  Dat zou echt super fijn zijn.

  Vooral de overgang van groep 1/2 naar groep 3 is voor veel kinderen best een hele grote stap.

  Ik zou graag willen leren om die overstap wat minder groot te maken, door meer spelenderwijs en met veel bewegen aan te bieden.

  En als intern begeleider kan je nooit genoeg extra uitdagende materialen in huis hebben om ge delen met je collega’s

 18. Cora Harkema op 14 juni 2020 om 08:06

  Superleuke winactie!
  Wij gaan als team, het volgende schooljaar, aan de slag met bewegend leren. Wij denken dat dat goed past bij onze visie en onze school. Deze kaarten passen daar perfect bij! ?

 19. Renate op 14 juni 2020 om 08:08

  Superleuk! Ik doe mee voor de 7-8 set. Ik probeer veel coöperatieve werkvormen toe te passen, maar bewegend leren buiten is vaak veel van hetzelfde… Dit komt goed van pas!

 20. Linda Baarslag op 14 juni 2020 om 08:08

  Bij ons op school willen we graag in elke groep bewegend en coöperatief werken. Deze kaarten gaan ons daar zeker bij helpen!

 21. Robin Cornelissen op 14 juni 2020 om 08:10

  Toevallig hadden we het er als team afgelopen week over tijdens de thee: we zouden nog graag willen leren hoe we middels EDI aangeboden doelen structureel konden laten terugkomen. Hoe mooi als dit spelenderwijs, bewegend en lekker buiten kon!

  Ik vermoed dat deze materialen hierbij voor ons ontzettend helpend kunnen zijn!

 22. Esther Bloem op 14 juni 2020 om 08:12

  Leuke win actie. En zeker goed toe te passen in mijn nieuwe groep. Maar wat doe je met kinderen als ze niet naar buiten willen om daar een les te volgen? Hoe kun je een kind die zo’n afkeer heeft toch motiveren?

  Hoop natuurlijk te winnen en het komend jaar tie te passen.

 23. Henrike op 14 juni 2020 om 08:13

  Dit is een hele gsve winactie! Bij ons op school zijn we steeds meer binnen en buitrn aan het bewegend leren. Ik zou graag willen weten hoe we de school inrichting binnen en ook vooral buiten hierop kunnen laten aansluiten. Zodat het bewegend leren automatisch onderdeel wordt vsn het leren van de kinderen.

 24. Henrike op 14 juni 2020 om 08:15

  Dit is een hele gave winactie! Bij ons op school zijn we steeds meer binnen en buiten aan het bewegend leren. Ik zou graag willen weten hoe we de schoolinrichting binnen en ook vooral buiten hierop kunnen laten aansluiten. Zodat het bewegend leren automatisch onderdeel wordt van het leren van de kinderen.

 25. Lizette op 14 juni 2020 om 08:19

  Wow!! Dit past zo goed binnen onze nieuwe werkwijze! Ik begin na de vakantie op een topschool met een prachtige visie in Breda! Ik ga daar werken als leerkracht /coach en deze set is héél erg welkom om onze doelen te bereiken??.

 26. Marlou op 14 juni 2020 om 08:20

  Ik ga volgend jaar na een aantal jaar kleuters naar groep 5. Op het rooster heb ik bewust driekwartier gepland voor onderwijs in een circuit of buitenonderwijs. Ik heb al heel veel mooie ideeën verzameld, maar dit zou echt een super fijne aanvulling zijn.
  Onze teamscholing volgend jaar gaat over coöperatief leren. Ik ben heel benieuwd naar welke mogelijkheden er voor buiten zijn. En dit kan ik dan weer mooi delen met mijn collega’s!

 27. Judith Hermsen op 14 juni 2020 om 08:20

  Kinderen laten het steeds duidelijker horen. En voor iedereen die luisteren wil, zegt de stem van het kind: ik wil levensecht leren, ik wil bewegen, ik wil naar buiten. Ik wil verandering van het huidige onderwijssysteem! Wij willen luisteren naar kinderen, de boel opschudden en het aanbod voor kinderen verrijken. Het is tijd voor ‘Samen buiten leren’!

  Samen buiten leren is een van onze speerpunten. Leuke activiteiten zonder al teveel voorbereiding is wat we nog zoeken. Deze kaarten passen hier helemaal bij!!

 28. Bieke Boonen op 14 juni 2020 om 08:21

  Wat zou ik dit graag winnen om zo tegemoet te komen aan de diversiteit in mijn klasgroep. Op deze manier ga je alle kinderen kunnen uitdagen op hun eigen niveau!

 29. marjolein op 14 juni 2020 om 08:23

  Wat een TOP actie ?
  Toen ik vorig jaar groep 4/5 had vond ik het combineren van lesdoelen eenvoudiger dan in mijn huidige 3/4. Ik de niveaus lagen toen dichter bij elkaar dan nu. Ik zit daarom nu vooral te springen om inspiratie qua werkvormen. Cooperatief, bewegend, binnen, buiten, alles is welkom.

 30. Linda op 14 juni 2020 om 08:23

  Wat een super idee!
  Op dit moment ben ik bezig met het afstuderen als onderwijsassistent. Hierna wil ik starten aan de pabo.

  Ik zou de kaarten heel graag willen winnen om in te zetten tijdens mijn studie en later (hopelijk) ook in mijn eigen klas. Ik wil graag nog leren hoe en op welke manier je coöperatieve werkvormen kan inzetten tijdens een les. Ik vind het enorm leuk om bij elke les/activiteit die ik uitvoer een leuke werkvorm toe te passen om de lessen zo interactief mogelijk te maken.

 31. Erna op 14 juni 2020 om 08:24

  Wat zou ik hier blij mee zijn! Ik ben een beginnend leerkracht, door omstandigheden de eerste 8 jaar na mijn diploma iets anders gedaan maar nu sinds dit jaar heerlijk voor de klas! Heb redelijk wat gevolgd over buitenonderwijs maar vind het lastig om dat goed vorm te geven. Want hoe zorg je ervoor dat het toch voldoet aan een van de doelen en hoe hou je de kids actief bezig? Ik denk dat deze kaarten een uitkomst zijn voor mij!

 32. Maaike Logtenberg op 14 juni 2020 om 08:25

  Ik ben op 1 september 2019 gestart als zij-instromer. Buitenonderwijs zat tot nu toe zeer beperkt in het lesprogramma van de PABO. Ik wil er graag veel meer over leren omdat het zo veel biedt voor leerlingen. Ik wil graag inspirerend, vernieuwend en verrassend les geven. Bonus is dat ik iets terug kan doen voor al mijn collega’s op school die me enorm helpen tijdens dit traject.

 33. Melissa op 14 juni 2020 om 08:27

  Afgelopen schooljaar ben ik mij gaan verdiepen in een combinatie van werken uit het boek samen met circuit-vormen.

  Graag zou ik dit willen combineren met buitenonderwijs. De kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en hebben toch een stukje minder door dat ze aan het leren zijn.

  Daarnaast vind ik coöperatieve werkvormen fijn om toe te passen. Zo kunnen de kinderen van en met elkaar leren en werken aan de aangeboden doelen!

  Ook maak ik mijn collega’s er heel blij mee. In groep 3/4 is het een mooie aanvulling op wat ze al aanbieden. Voor groep 7/8 is het een fijne start, want daar zoeken we naar mogelijkheden.

 34. Rosanne Vrieswijk op 14 juni 2020 om 08:27

  Ik werk op een s(b)o school en zou graag willen leren hoe bewegend leren ingezet kan worden bij onze leerlingen. Ik ben van mening dat het een zeer positieve invloed op onze kinderen kan hebben.
  Daarnaast zou ik binnen ons team graag expert willen worden hierin.
  Ik denk dat de leskaarten ons zeker kunnen helpen om de eerste stappen te kunnen zetten.

 35. Ingrid van der Molen op 14 juni 2020 om 08:28

  Yes, heel graag! Ik zou heel graag buitenonderwijs willen geven, maar weet niet hoe dit te gaan doen. De kaarten zouden een uitkomst en verrijking zijn??

 36. Daniëlle Koper op 14 juni 2020 om 08:29

  Als leerkracht in het speciaal onderwijs lijkt het me heel leuk om meer bewegend leren en buitenonderwijs in te zetten. De behoefte aan gestructureerde lessen is echter zo groot dat we het vaak niet aandurven, om frustratie bij de kinderen te voorkomen. Hoe kunnen we dat het beste vormgeven? Ook winst-verlies is een zeer moeilijk concept bij onze leerlingen. Hoe blijven we daar ver van?
  We willen het graag proberen en de set winnen!

 37. Liza Jegerings op 14 juni 2020 om 08:29

  Wat een leuke actie! Onze school is bezig met het herschrijven van de visie. In deze nieuwe visie gaan we ook uit van spelend en samen leren. Dit moeten de leerlingen en de leerkrachten samen doen, dus groepsvorming is hier ook van belang.

  Ik denk dat dit pakket goed zou aansluiten bij onze nieuwe visie!

 38. Hiske op 14 juni 2020 om 08:29

  Deze set is zeer welkom. Ik heb al een aantal keer een Zweeds renspel gedaan, maar veel verder ben ik nog niet gekomen, dus alle inspiratie is welkom!!

 39. Suzanne van Dorp op 14 juni 2020 om 08:33

  Jaaa dat zou geweldig zijn! Onze school zit naast maar liefst twee parken en ik zou daar veel meer gebruik van willen maken bij onze lessen. Het pakket zou daarbij een uitkomst zijn!

 40. Selina Leferink op 14 juni 2020 om 08:34

  Ik zou deze kaarten heel graag willen winnen voor onze school, waarin betekenisvol onderwijs zo waardevol is!!!

 41. Marjan op 14 juni 2020 om 08:35

  Ik zou ze graag willen winnen voor mij en mijn collega’s. Ik geef al veel lessen buiten. Wat ik wil leren? Nog meer vormen/ manieren om je les buiten te geven. Zodat ik mijn nieuwe parallel collega’s van volgend schooljaar enthousiast kan krijgen. Zo neem ik ieder schooljaar een nieuwe parallel collega mee.

 42. Quinty Talboom op 14 juni 2020 om 08:36

  Wat een geweldig leuke actie! We doen met de onderbouw al veel aan bewegend leren, graag zou ik dit nog meer door de hele school zien. Met zo’n kant en klaar pakket weet ik zeker dat ook de andere collega’s gemotiveerd worden om nog meer naar buiten te gaan om ook met de hogere groepen aan de slag te gaan. Wat ik zelf nog beter wil leren om meer verschillende coöperatieve werkvormen toe te passen in mijn lessen.

 43. Linda Verbeke op 14 juni 2020 om 08:36

  Wat een gave winactie. Ik doe graag mee 🙂 We vinden het buitenonderwijs met elkaar belangrijk voor de kinderen, zodat ze meer bewegen en op deze manier ook leren. Dat de kaarten aansluiten bij de kerndoelen, geeft extra inspiratie voor andere vakken. Graag zou ik andere vormen en manieren willen leren / ontdekken, omdat ik nu vaak dezelfde vorm gebruik. Dan kunnen we nog meer en makkelijker naar buiten! Duimen maar!

 44. Linda op 14 juni 2020 om 08:36

  Dit zouden prachtige handvatten zijn om buitenonderwijs een boost te geven. Bij het inzetten van coöperatieve werkvormen merk ik dat dat niet voor alle kinderen altijd makkelijk is. Terwijl een andere groep daar juist weer van opbloeit . Daar zou ik graag nog meer in willen ontwikkelen. Nu blijven deze vormen vaak liggen terwijl het zo jammer is. Groepsvorming als het nog geen groep is er zoveel onrust is en veel losse leiders vind ik als beginnend leerkracht nog best heel lastig.

 45. Feryat op 14 juni 2020 om 08:38

  Wat leuk! Ik krijg volgend jaar een echte jongensklas die zeker de beweging kan gebruiken. Daarnaast ga ik met een collega samen in twee lokalen met de schuifwand open werken om meer het spelend leren aan te bieden. De kans om veel met de kinderen naar buiten te gaan!

 46. Gezella op 14 juni 2020 om 08:39

  Ik zou willen leren om gemakkelijk buiten les te geven.

 47. Manon op 14 juni 2020 om 08:41

  Wauw! Wij hebben een prachtig bos naast de school waar we regelmatig heen gaan, maar ik zou wel willen leren hoe ik reken en taal meer kan in zetten buiten. Hoe ik de kinderen samen kan laten ontdekken dat taal en rekenen meer is dan werken in de klas.

 48. Melanie op 14 juni 2020 om 08:46

  Wat een goed afscheidscadeau voor de school waar ik het afgelopen jaar met veel plezier heb ingevallen!
  Zij zijn heel enthousiast aan het zoeken naar allerlei vormen om hun onderwijs nog beter, aantrekkelijker en voor alle kinderen passend te maken.
  Hopelijk helpen deze kaarten daarbij!!!!

 49. Juf Irma op 14 juni 2020 om 08:47

  Wat een mooie winactie!
  Ik doe graag mee. Ik ben met een aantal collega’s bezig om het bewegend leren op onze school op de kaart te zetten?
  Dit is een mooie aanvulling voor een mooie start met bewegend leren bij ons op school! We zouden graag het pakketje voor groep 3-4 winnen. ???

  • Heline Croes op 14 juni 2020 om 09:00

   Wat een gave actie!
   Graag win ik dit schoolpakket voor onze school, zodat we met bewegend leren kunnen starten of er nog meer diepgang aan kunnen geven. Met dit pakket heb je alles overzichtelijk bij de hand en dat geeft vast een positief resultaat! Kinderen zitten vaak te lang stil op school.

  • Nathalie Hoens op 14 juni 2020 om 09:01

   Wauw, wat een kans… Een kans om op een in mijn nieuwe groep 3 de dingen eens anders te doen dan anders. Stoepkrijt genoeg 😉 ik zie het als een kans om bewegend leren nog meer te gebruiken in mijn groep maar ook binnen de school. Ik zou graag een pakketje winnen voor groep 3 -4. Ik vind het ook een kans om mijn collega van de duo groep en groep 4 te verrassen. Zij heeft al zoveel zelf ontwikkeld. Hoe fijn is het dan om eens met materialen te werken die al een houvast zijn 🙂

  • Caroline op 14 juni 2020 om 09:03

   Wat een super winactie! Ik ben afgelopen jaar begonnen met bewegend leren en heb gemerkt dat het echt werkt! Komend jaar krijg ik een LIO. Hoe mooi zou het zijn om dan die kaarten te kunnen gebruiken en een aankomend leerkracht en al mijn collega’s te enthousiasmeren.

  • Marloes van Hal op 14 juni 2020 om 09:05

   Wat een toffe actie!
   Wat ik nog meer zou willen leren over buitenonderwijs is, welke verschillende coöperatieve werkvormen ik ook buiten kan inzetten.
   En hoe ik mijn collega’s kan aansporen om ook meer les buiten te geven.

  • Mary Damen op 14 juni 2020 om 09:17

   Super! Buiten bewegend leren, dat doe ik bijna elke dag wel eeen keer. Ik heb nu ook nog 3 camping picknick tafels van ouders te leen gekregen. Daardoor kunnen we nog vaker buiten leren. Ik wil graag leren om nog meer vanuit de doelen te werken en fe methode nog meer los te laten. Een overzicht van welke doel err bij welke kaat hoort, zou heerlijk zijn!

  • Yvonne Kelder op 14 juni 2020 om 09:24

   Het lijkt mij super om hier meer mee bezig te zijn.
   Volgend schooljaar krijgen wij een grote groep, waar veel leerlingen inzitten die speciale behoeftes hebben. We krijgen er een zware dobber aan.
   Voor deze groep zijn deze kaarten ideaal. Ze moeten nog een groep vormen, komen uit 2 verschillende groepen.
   Ik zou graag het pakketje voor groep 3-4 winnen.

  • Tamara op 14 juni 2020 om 09:37

   Wauw, wat een mooie set. Ik ben erg benieuwd naar de opdrachtkaarten.
   Wat ik graag nog zou willen leren is hoe je bij het inzetten van coöperatieve werkvormen, kan zorgen dat niet steeds dezelfde leerling de meeste inbreng heeft in het groepje.

  • Roseanne op 14 juni 2020 om 09:46

   Jaa dit pakket zou ik zo graag willen winnen voor mijn eerste eigen klas!
   Op mijn nieuwe school wordt er van mij verwacht dat ik circuitgericht onderwijs ga bieden, een vorm waar ik deze kaarten mooi bij kan gebruiken om dit tot een succes te laten komen.

  • Jufjul.be op 14 juni 2020 om 09:54

   Super leuke winactie. Buitenonderwijs is zeker nog iets wat ik meer wil over leren.

  • Yvonne van der Linden op 14 juni 2020 om 10:01

   Graag zou ik deze set willen winnen! We willen op onze school graag meer werken vanuit de leerlijnen, met pakkende werkvormen voor de kinderen. Daar hoort buitenonderwijs ook bij! We proberen zelf al veel te verzinnen maar deze pakketten kunnen ons helpen met onze ontwikkeling?

  • Juf Paula op 14 juni 2020 om 10:33

   Een mooie toevoeging op het onderwijs op school! Ik gun het de kinderen! Bewegend leren onderwijs zou ik graag op de kaart willen zetten op onze grote school. Om een groot team mee te krijgen vinden we het fijn als iedereen dezelfde materialen kan gebruiken en niemand zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is ook fijn om te weten welke lesdoelen uit de methode gekoppeld kunnen worden aan de leskaart bewegend leren. Staan op de kaarten voor de bovenbouw ook referentieniveaus?
   Wij doen heel graag mee!

  • Anne op 14 juni 2020 om 11:40

   Deze tas komt als geroepen! Volgend jaar ga ik voor het eerst de combi 5/6 draaien, dus ik ben al aan het uitzoeken hoe ik zoveel mogelijk coöperatief en buiten aan de slag kan gaan.

 50. Meggie op 14 juni 2020 om 08:47

  Wauw hoe tof zou het zijn om een set van die kaarten te winnen!

  Voor mij zou de organisatie van buitenonderwijs iets zijn wat ik nog wil leren. Ik zie al vaker leuke dingen voorbijkomen, maar zie ook altijd haken en ogen. Hierdoor zet ik deze vorm van onderwijs niet vaak in.

 51. Tamara op 14 juni 2020 om 08:47

  Ik zou dit graag willen winnen, omdat ik het erg lastig vind om nieuwe werkvormen te verzinnen… Hierdoor pas je het ook minder vaak toe. Ondanks dat de kinderen en ik als leerkracht het erg leuk vinden om op deze manier te leren.

 52. Arrienne op 14 juni 2020 om 08:47

  Ik wil meer weten over hoe ik buitenonderwijs kan koppelen aan de leerdoelen. Mooi als dat met deze kaarten inzichtelijk wordt.

 53. Anita Vos op 14 juni 2020 om 08:49

  Het lijkt mij prachtig om op deze manier met kinderen te werken. Op deze manier mijn collega’s enthousiast te kunnen krijgen om ook meer naar buiten te gaan!?

 54. Wilma Meulendijks op 14 juni 2020 om 08:49

  Ik ding graag mee naar deze geweldige kaarten. Ik probeer 2x per week een buitengewoon te geven en hoe fijn zou het zijn als ik deze set daarvoor kan gebruiken!

  Twee jaar geleden ben ik als zij-instromer gestart in het onderwijs en ik zou graag nog meer coöperatieve werkvormen leren die ik goed in kan zetten in een groep 6/7/8, Jenaplanschool.

 55. Marielle op 14 juni 2020 om 08:50

  Te eerste zou ik graag meer variatie willen aanbrengen in mijn lessen met cooperatieve werkvormen. Ik merk dat ik vaak dezelfde soort dingen doe. Daarnaast ben ik erg enthousiast over bewegend leren. Vlgd schooljaar krijg ik een andere groep en het lijkt mij geweldig om dan het bewegend leren vaker in te zetten en weet dat ik alle doelen dan ook goed behandel…ik hoop dan ook mijn collega’s te enthousiastmeren.?

 56. Sara op 14 juni 2020 om 08:51

  Ik zou graag mijn collega’s willen laten zien hoe goed het voor de kinderen om buitenonderwijs te geven en het effect ervan te laten ervaren. De kinderen zouden we er een groot ?plezier mee doen! Doordat er duidelijk op de kaartjes staat wat en hoe en wat je nodig hebt weet ik zeker dat we er heel veel plezier mee kunnen gaan beleven!
  Graag zou ik meer over groepsvorming willen leren, zodat iedereen zichzelf kan zijn ook buiten.

 57. Leanne Schouten op 14 juni 2020 om 08:52

  Buitenonderwijs is écht fantastisch voor leerkracht en leerlingen. Helaas pas ik dit nog te weinig toe.
  Ik hoop en verwacht dat deze kaarten een top hulpmiddel voor me zijn, zodat ik methodes nog meer los kan laten en lekker naar buiten ga met de kinderen. Dat loslaten is iets wat ik nog wil leren. Daarnaast wil ik ook leren om in mijn lessen gerichter te kijken naar de kerndoelen en daarop aan te sluiten. Ook daar kunnen deze kaarten bij helpen en in inspireren.

  Ik geloof dat dit ervoor zorgt dat ik nog meer geniet van de kinderen en ons fantastische werk: het onderwijs.

 58. Lisette op 14 juni 2020 om 08:53

  Ik doe graag mee voor onze school! Bewegend leren, spelend leren, we zijn er druk mee om het op de kaart te zetten en ook te integreren in de nieuwbouw van de school. Graag zou ik mijn collega’s willen inspireren om ook in de lessen buiten en binnen meer bij elkaar te laten aansluiten…

 59. Marjon op 14 juni 2020 om 08:53

  Top actie

  Zou graag keeen combineren, lesboeken van taal en/of rekenen combineren met bewegend leren. Zonder hierbij uuuuuuren aan voorbereidingen tevreden wat betreft kopiëren/lamineren. Wij werken graag met weinig materiaal zo effectief mogelijk.

 60. Juf Marion op 14 juni 2020 om 08:54

  Hoe leuk is het om deze kaarten te winnen. Buitenonderwijs staat bij ons nog in de kinderschoenen en dit zal een mooie aanzet zijn tot meer. Mijn groep 7/8 zal blij zijn met zo’n pakket (en ik trouwens ook?)!

 61. Grietha op 14 juni 2020 om 08:56

  Ik zou graag nog willen leren welke cooperatieve werkvormen ik nog meer zou kunnen inzetten buiten, neig toch altijd gauw naar estafette en koppels,maar ik kan vast meer inzetten.
  Zou top zijn voor mijn beweeglijke 5/6

 62. Karin Oschmann op 14 juni 2020 om 08:56

  Wat een mooie actie. Op onze school willen we veel meer buitenlessen geven dan we in de praktijk doen. We moeten gewoon op gang komen. We zouden graag het pakket voor groep 3/4 winnen!☀️??☁️??☀️

 63. Sanne van Strien op 14 juni 2020 om 08:57

  Super leuk! Ik zou de kaarten voor 7-8 graag winnen. Ik werk sinds februari op een school waar bewegend leren veel ingezet wordt. Ik hoop door deze kaarten meer verschillende werkvormen, sneller en vaker in te kunnen zetten.

 64. Grietha op 14 juni 2020 om 08:58

  Wateen mooie actie voor mijn beweeglijke 5/6. Ik zou graag willen leren welke werkvormen geschikt zijn voor bewegend leren. Neig toch vaak naar estafette en koppels.

 65. Mirella Spoelder op 14 juni 2020 om 08:59

  Hallo,
  Bij ons op school geven wij groepsvormingslessen, werken we met coöperatieve werkvormen en geven (een aantal van ons) af en toe buitenlessen. Ik zou het zo mooi vinden om deze drie componenten te verenigen!!
  Hoe hebben jullie dit opgezet? Ik ben erg benieuwd naar de meerwaarde van deze combinatie!!
  Ik hoop via deze winactie mijn team mee te nemen in een andere, vernieuwende en verruimende blik op deze vormgeving in lessen!

  Groet
  Mirella

 66. Lidia op 14 juni 2020 om 09:00

  Wow, dit ziet er erg mooi uit. Ik pas bewegend leren al in lessen toe, maar ik merk dat ik in bovenbouw toch minder inspiratie heb en dat het hierdoor veel herhaling van een paar activiteiten wordt. Deze kaarten zouden mij nieuwe inspiratie geven en helpen nu ik volgend jaar voor het eerst een combinatie klas ?.

 67. Grietje op 14 juni 2020 om 09:03

  Al bijna 40 jaar juf en nog steeds op zoek naar materialen en manieren om op een inspirerende manier les te kunnen geven.. Daarbij zijn deze spellen heel goed te gebruiken. Mijn doel is om in groep 4 een goede basis te leggen voor de verdere basisschoolperiode. Daarvoor haal ik alles uit de kast( misschien de spellen ook hoop ik).

 68. Tineke Verdonk op 14 juni 2020 om 09:03

  Wat leuk zo’n setje! Ik zou die van 3/4 of 5/6 wel willen hebben!
  Wat ik nog meer zou willen leren rondom bewegend, buiten leren is de organisatie er omheen, zodat ik het vaker en gemakkelijker inzet.

 69. Sandra op 14 juni 2020 om 09:04

  Door de overvolle kleuterklas en het gebrek aan een extra lokaal hebben we de groep gesplitst en werken de kleuters de halve dag buiten. En ze vinden het heerlijk! Ze zijn zo betrokken en enthousiast, ze vertellen er zelfs thuis over.
  Wat zou het heerlijk zijn om structureel meer naar buiten te gaan met alle groepen. Nu gebeurt dat wel, maar nog te weinig. Deze opdrachtkaarten zouden een mooi hulpmiddel zijn.

 70. Juf Elsie op 14 juni 2020 om 09:04

  Wat een mooie winactie. Binnenkort wordt onze speelplaats opgeknapt.
  Wat zou het gaaf zijn om met deze kaarten op ons plein aan de slag te gaan, zodat we optimaal gebruik gaan maken van alle mogelijkheden.

 71. Hermien op 14 juni 2020 om 09:05

  Ik doe graag mee aan deze geweldige winactie.
  Ik zou graag willen leren hoe ik meer buiten en beweegreden kan geven. Hiermee hoop ik ook inspirerend en aanstekelijk voor mijn collega’s te zijn, zodat we straks met de hele school meer bewegend leren!

 72. Mariska onrust op 14 juni 2020 om 09:07

  Zo leuk om dit pakket te winnen. In de onderbouw gaan mijn collega Ilona van der Valk – Timmerman en ik elke week al naar buiten om te leren met de kids. Dit willen we doortrekken naar de bovenbouw, dit zou dus erg mooi zijn voor onze school?

 73. An op 14 juni 2020 om 09:07

  Dit schooljaar zijn wij gestart in een nieuw schoolgebouw. Wat een mazzel hebben wij dat dit in een prachtig natuurgebied is, dus alleen maar groen om ons heen. Daar moeten we natuurlijk iets mee! Maar dit is even wennen, buitenonderwijs moeten wij zeker dan ook ontwikkelen. Met dit pakket zou ik blij zijn zodat van jong tot oud van de mooie natuur om ons heen kunnen gaan genieten.

 74. Kelly Meijers op 14 juni 2020 om 09:07

  Eigenlijk heb ik nog te weinig kennis van buitenonderwijs. Het lijkt me wel heel gaaf om te doen. Het zou ook mooi aansluiten bij ons op school, we zijn een coöperatieve school.

 75. Maartje op 14 juni 2020 om 09:10

  Ik werk op een natuurschool, dus we zijn sowieso al veel buiten te vinden. Ik zou graag willen leren hoe ik buitenonderwijs kan combineren met andere vakken dan natuuronderwijs.

  • Nicoline Schults op 9 oktober 2020 om 13:24

   Dag Maartje,
   Ik ben heel benieuwd naar de school waar jij werkt. Ik zaou graag meer willen weten over hoe jullie werken. Hoe heet jouw school? En waar staat hij?

 76. Josine op 14 juni 2020 om 09:11

  Ik heb het eerste jaar als zij-instromer inmiddels al weer achter de rug en ik heb nog heel veel te leren. Juist allerlei leuke activiteiten mbt coöperatieve werkvormen en groepsvorming staan in mijn leerdoelen. Ik zou hier heel graag mee aan de slag willen.

 77. Juf Arianne LG op 14 juni 2020 om 09:12

  Ik maak zelden gebruik van buitenleven. Daarom des te nieuwsgierig hoe je dat in kan zetten met de genoemde vakken. Zou daarom graag de kaarten willen winnen!
  19 juni staat genoteerd!

 78. Ankie op 14 juni 2020 om 09:14

  Ik zou zeer graag deze set willen winnen. Wat ik graag zou leren, vaker de methode doelen omzetten in buitenlessen zonder dat het mij uren denktijd en knutseltijd kost. Dus snelle manieren om extra in te oefenen en snelle ideeën voor buiten of bewegen in de groep.

 79. Stephanie op 14 juni 2020 om 09:15

  Wat gaaf! Onze school doet hier al wel iets mee, maar kan altijd nog meer. Ik ben net afgestudeerd en krijg komend schooljaar m’n eigen groep. Het is dan natuurlijk extra leuk om dit in te zetten! ☘️

 80. Charlotte op 14 juni 2020 om 09:16

  Komend jaar wil ik meer doen met bewegend leren en buitenonderwijs. Dit setje zou daar heel erg bij helpen! Want tijd om alles zelf te maken en verzinnen is er vaak niet, helaas.

 81. Cecile op 14 juni 2020 om 09:17

  Wat super leuk dat deze kaartjes bestaan! Ik heb al heel wat buitenlessen gegeven, maar het kost veel tijd om alles voor te bereiden. Dit is dus ideaal! Ik leer nog graag meer over verschillende werkvormen die buiten ingezet kunnen worden. Ik blijf een beetje hangen in de klassiekers, maar mis nog wat variatie. Ik hoop ook dat ik met deze kaartjes mijn teamleden kan inspireren om vaker een buitenles te geven!

 82. Ilona op 14 juni 2020 om 09:18

  In de groep 3 en 3/4 gaan wij al zo veel mogelijk naar buiten om met de leerdoelen te bewegen, nu hebben we dat in de midden en bovenbouw ook geprobeerd te doen, maar zij vinden het lastig om zelf te bedenken dus ik zou het pakket voor mijn collega’s willen winnen, zodat zij ook net zo veel plezier aan het buiten leren beleven als wij.

 83. Juf Leonie v B op 14 juni 2020 om 09:20

  Toffe actie! Wij werken inmiddels al best regelmatig buiten. Soms blijf je wel wat in dezelfde werkvormen hangen. Nieuwe inspiratie voor coöperatieve werkvormen dmv deze kaarten zou dus echt super zijn! Wellicht kunnen we dan ook weer met andere leerdoelen aan de slag buiten dan we nu doen. Het valt op dat de betrokkenheid van de leerlingen buiten enorm is, dat willen we natuurlijk graag nog veel meer zien. Het zou dus heel fijn zijn om deze actie te winnen!!!

 84. Juf Femke op 14 juni 2020 om 09:20

  Afgelopen jaar gestart met iedere week minimaal 1 moment buiten bewegend leren in te zetten. Een pakket van deze mooie winactie zou bij ons goed van pas komen.

 85. mieke op 14 juni 2020 om 09:21

  Ik zou graag de kaarten winnen van 7-8. Op mijn vorige school heb ik met de middenbouw veel gewerkt met cooperatieve werkvormen. Op deze school is het gebruik minder en ik merk dat ik de werkvormen bij 7-8 daardoor minder gebruik. Ik zou graag willen leren om het vaster te gebruiken en daardoor meer structureel.

 86. Manissa op 14 juni 2020 om 09:23

  Ik wil mijn groep 3-4 meer betrokken maken maken bij elkaar en ze meer laten samenwerken. Daarnaast wil ik meer beweging en plezier tijdens het leren! Dat is soms ver te zoeken in de methodes. Dit pakket lijkt me geweldig!

 87. Meester Wesley op 14 juni 2020 om 09:24

  Super toffe winactie! Ik zou graag mijn algemene kennis en mijn rugzakje vullen met ideeën om de kinderen extra uit te dagen buiten.

 88. Helma op 14 juni 2020 om 09:25

  Ohhh….wat zou een zakje voor groep 5/6 welkom zijn! Ik heb die van 3/4 afgelopen jaar gekocht en veel inspiratie uitgehaald. Komend schooljaar krijg ik groep 4/5/6. Dat wordt een hele uidaging maar wil nóg meer coöperatieve werkvormen in gaan zetten. Ik weet zeker dat ik die hier kan gaan vinden. Fingers crossed!!

 89. Wendy op 14 juni 2020 om 09:28

  Wat een mooie pakketten ? Ik ben bezig met afstuderen en vanuit de PABO wordt er weinig met buitenonderwijs gedaan. Dus ik zou graag wat meer willen leren over het vormgeven van buitenonderwijs.
  Het pakketje van groep 3-4 zou ik mooi kunnen gebruiken volgend jaar. ????

 90. Loura op 14 juni 2020 om 09:34

  Wij hebben een groen schoolplein waar de kinderen heerlijk spelen. Maar wij moeten nog de stap maken naar het profiteren van dit groene schoolplein door er ook echt te gaan leren. Deze kaarten zouden een geweldig begin zijn om ook het buiten leren op school echt op de kaart te zetten!

 91. Amber op 14 juni 2020 om 09:35

  Wat ik graag wil leren is hoe ik meer op basis van de doelen van de methode mijn eigen bewegend leren onderwijs kan vormgeven,. Bewegend leren doe ik al heel graag maar tot nu toe eigenlijk alleen bij de herhalingslessen, ik zou graag leren om dit in de buitenlucht toe te passen bij instructielessen

  • Apers Ilse op 14 juni 2020 om 10:24

   Ik zou graag mijzelf nog wat meer verdiepen in spelenderwijs, bewegend leren….en vooral loskomen van de handleidingen… Moeilijke oefening

  • Ana op 14 juni 2020 om 10:33

   Ik ben erg geïnteresseerd in bewegend leren en probeer dit ook af en toe te doen. Ik wil graag leren om dit goed in mijn routine te krijgen, hier handiger in te worden, vaker de methode los te laten en effectiever aan de doelen te werken.

   Ik zou dit heel graag willen voor mijn school ❤ Super actie!

  • Shania op 14 juni 2020 om 11:04

   Volgend jaar ga ik starten met een nieuwe baan op een Gezonde Basisschool van de Toekomst, waar gezond eten en bewegen centraal staan. Deze kaarten lijken me dan ook echt te gek om in te zetten om zo ook steeds meer het bewegend leren te integreren in het lesprogramma.

 92. Judith Glas op 14 juni 2020 om 09:35

  Wat een mooie kaarten! En wat zou dat een toevoeging zijn voor onze school.

  Ik zou graag willen leren hoe ik bewegend leren, in zijn heel brede spectrum, kan inzetten en veel meer kan toepassen in ons onderwijs.

  Met deze kaarten hoop ik ons team nog actiever te krijgen en een handvat te geven om bewegend leren en buitenonderwijs vast in ons onderwijsaanbod te zetten.

 93. Arinka op 14 juni 2020 om 09:35

  Ik wil graag bewegend leren meer toepassen! Een mooie uitdaging in mijn Lio volgend jaar!

 94. Janine Bos op 14 juni 2020 om 09:35

  Ik loop stage In Zoetermeer en zou deze set heel graag winnen om cadeau te doen bij mijn afscheid aldaar! Geweldige manier van onderwijzen: buiten en bewegen:-)!

 95. Femke Dijkman op 14 juni 2020 om 09:35

  Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de ALPO en heb in de vorige periode de cursus omgevingsonderwijs afgerond. Daardoor ben ik geïnteresseerd in het buitenonderwijs en hoe je dat kan toepassen ook bij andere vakken (de cursus was gekoppeld aan de wereldvakken).
  Ik zou dus verschillende ideeën op willen doen over het gebruik van buitenonderwijs wat gekoppeld is aan de kerndoelen in plaats van aan de methode.

 96. Elisabeth op 14 juni 2020 om 09:39

  Wat ik graag wil leren is hoe ik nog beter kan lesgeven aan drie groepen tegelijk. Ik ga volgend jaar beginnen met groep 3, 4 en 5. We hebben bij ons op school veel buiten kinderen, Hoe mooi zou het zijn om daar meer op in te spelen.

 97. Elly Pottuit op 14 juni 2020 om 09:41

  ???Geweldige actie! We willen onze buitenlessen gaan uitbreiden.
  Een mooie aanvulling voor onze school.
  Natuurlijk willen we dit pakket graag winnen! ???

 98. Anne-Mai van Hoek op 14 juni 2020 om 09:43

  Super gaaf! Ik probeer bewegend leren elke dag in te zetten in m’n lessen, maar mis variatie. Deze kaarten (dit pakket) zijn een welkome aanvulling op mijn lessen en voor de school. Ik zie verschil bij kinderen als ze bewegend leren en buiten zijn, dat is het mooiste wat er is.
  Daarnaast heb ik dan het perfecte verjaardagscadeau voor mezelf en mijn klas!
  Beide pakketten zijn gaaf. Voorkeur groep 7/8 (of evt 5/6) als deze er is!!
  Ik ga duimen en hopen dat scholen in heel Nederland bewegend en buiten leren veel gaan zin zetten.

 99. Erna van Benthem op 14 juni 2020 om 09:45

  Het lijkt mij geweldig om dit te winnen voor onze school.
  Ik zou graag leren om meer een doorgaande lijn in mijn buitenlessen te krijgen. Nu is het nog zo hap snap. Als dat lukt hoop ik ook mijn collega’s ervoor te motiveren!

 100. Anne op 14 juni 2020 om 09:45

  Wat een gave kaarten! Dit zou onze school goed doen. We zijn een school gericht op samenwerken, dus dit is heel fijn.

  Ik zou graag nog willen leren hoe ik het lesgeven nog meer buiten kan doen.

 101. Wijke Geurtsen-Kraak op 14 juni 2020 om 09:46

  Deze gave kaarten van buitenonderwijs heb ik op de NOT uitgebreid bekeken. In de klas denk ik er nog vaak aan terug en baal ik dat we ze niet meegenomen hebben. We kunnen nu alleen het gekregen kaartje van de klok oefenen. Als beginnende leerkracht zou ik graag willen leren om de leerdoelen op een andere manier aan de kinderen aan te bieden dan alleen vanachter hun tafeltje in de klas. Mijn creativiteit schiet vaak tekort om zelf effectieve activiteiten te bieden voor onze gemêleerde groep 3 van 30 leerlingen. Nu en dan buitenonderwijs zou goed voor ze zijn omdat ze dan meer bewegen en zich niet bewust zijn van de schoolse setting, maar spelenderwijs leren. Ook voor de groepsvorming zou ik het mooi vinden om als hele klas buiten aan de slag te gaan. Ze zien andere kinderen op die manier aan het werk, moeten samenwerken en maken plezier met andere kinderen waar ze anders misschien zelf niet samen mee zouden werken.

 102. Anne op 14 juni 2020 om 09:47

  Wat een gave kaarten! Wij zijn een school gericht op samenwerken, dus deze kaarten zouden er goed op aansluiten.

  Ik zou graag nog willen leren hoe ik de lessen nog wat vaker buiten zou kunnen geven.

 103. Jojanneke Veldhorst op 14 juni 2020 om 09:49

  Ik doe graag mee. We willen meer buitenonderwijs gaan geven en het bewegend leren doorvoeren. Ons motto is niet voor niets: de wereld is je klaslokaal.

 104. Karin op 14 juni 2020 om 09:50

  Il ben eigenlijk al overtuigd dat buitenonderwijs heerlijk en effectief is. Maar ik ben de enige in de school die hier iets mee doet. Het zou toch gaaf zijn als meer collega s dit oppikken en het ook gaan doen.
  Ik zou wel meer willen doen met cooperatieve werkvormen. Hoe kan ik deze nog beter inzetten om zo ook de groepsvorming te bevorderen?!!

 105. Desiree op 14 juni 2020 om 09:52

  Dit pakket zou ik heel graag willen winnen. Onze school heeft bewegend leren echt als speerpunt gemaakt. Leuk om op speelse manier ook buiten bewegend leren verder vorm te geven.

 106. Jolanda Mosselaar op 14 juni 2020 om 09:53

  Ik wil ze héél graag winnen, volgend jaar krijg ik een “fusie” klas met kinderen uit 3 verschillende groepen die één groep moeten vormen. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken!

 107. Laura op 14 juni 2020 om 09:53

  Heel leuk! Ben gek op buiten leren en zou dit graag in willen brengen op de school die ik na de zomervakantie mag gaan opzetten met een collega! Dan is zo’n set perfect om in te zetten bij het gepersonaliseerd leren!
  Ook heb ik een praktijk in het geven van bijles en huiswerkbegeleiding. Daar zou ik graag meer naar buiten gaan om met doelen aan de slag te gaan!

 108. Ingrid op 14 juni 2020 om 09:56

  Dit lijkt me gaaf om te winnen! Ik probeer regelmatig buitenlessen toe te passen, maar maak ze altijd aan de hand van het gestelde doel van de methode. Deze kaarten zou ik goed kunnen gebruiken om van de methode “los” te komen en zo bezig te zijn met het aanbieden en inoefenen (of herhalen) van doelen.
  En… Ik zou mijn collega’s nog beter mee kunnen nemen, als er al kaarten beschikbaar zijn en ze een idee krijgen hoe ze buitenlessen kunnen vormgeven

  • Olga op 14 juni 2020 om 10:15

   Ik zou graag willen leren hoe ik buitenonderwijs in de praktijk kan brengen. Merk nu dat als ik met de groep naar buiten ga het buiten spelen op het plein is en af en toe naar de speeltuin.
   Zou het leuk vinden om bijvoorbeeld eens een rekenles buiten te geven maar weet niet goed hoe.

  • Jolijn op 14 juni 2020 om 11:26

   Dit zou leuk zijn voor onze school. We hebben naast elk lokaal een stuk speelplein die tijdens de lessen te weinig gebruikt wordt voor dit soort lessen. We hebben met zijn allen de intensie om het te doen maar door de srukte can combi groepen lukt het niet altijd. Dit zou super mooi zijn om het volgend schooljaar te integreren in onze lessen.

  • Hester de Kruijff op 14 juni 2020 om 11:35

   Het ziet er fantastisch uit!

   Wat ik zou willen: een regelmatige aanvulling van nieuwe kaarten zodat je het hele jaar door ermee kunt werken zonder in herhaling te vallen.

 109. Marina op 14 juni 2020 om 09:57

  Ik volg jullie nu een tijdje en word helemaal enthousiast van jullie onderwijsideeën en tools. Nu deze kaarten weer: helemaal top.
  Allereerst om lekker met de groep buiten aan de slag te gaan, voelt toch een beetje als een traktatie voor de kids. Maar ook om SCL werkvormen meer aandacht te geven. Met deze kaarten kan dat dus structureel.

 110. Ineke van Popta op 14 juni 2020 om 09:58

  Wat een mooie winactie! Ik heb deze kaarten al eens bekeken en ben er enthousiast over! Wij geven al veel buitenlessen, maar eigenlijk voornamelijk met spelling. We willen bewegend leren ook meer bij de andere vakgebieden toepassen.

 111. Sanne A op 14 juni 2020 om 09:58

  Dit zou super leuk zijn voor aankomend schooljaar. Op mijn school is het onderwijs volop in ontwikkeling. We zijn al van klassikaal onderwijs naar unitonderwijs gegaan. De volgende stap is onderwijs aanbieden aan de hand van doelen. Dit zou hier perfect bij aansluiten.

  Als startend leraar zou ik graag willen leren om buiten gevarieerde activiteiten aan te bieden die aansluiten bij de doelen.

 112. Juf Annika op 14 juni 2020 om 09:58

  Kinderen vinden bewegend buiten leren fantastisch! Ik probeer het daarom ook steeds meer in te zetten. Dus die kaarten; meer dan welkom!

  Wat ik nog lastig vind, is om tijdens of na de activiteit te zien wie het doel voldoende beheerst en hoe je kinderen die het samenwerken in de coöperatieve werkvormen heel moeilijk vinden tegemoet kunt komen. Als jullie daar nog tips voor hebben, graag!

 113. Romana Copini op 14 juni 2020 om 10:03

  Waarom ik deze kaarten zou willen winnen? Omdat ik zou willen leren hoe je een positieve groepsvorming bereikt tijdens buiten lesgeven. Hoe je de leerlingen bij elkaar houd en betrokken.
  Ik werk op een taalschool, waar de taal soms nog erg lastig kan zijn. Maar wie weet door buiten activiteiten uit te voeren met concrete voorbeelden kan dit een nieuwe prachtige uitdaging zijn!

  Met vriendelijke groet,
  Romana Copini-Huizenga

 114. Martijn Kramer op 14 juni 2020 om 10:04

  Ik vind het erg leuk om buitenlessen te geven. Vooral ook omdat de kinderen er zo enthousiast op reageren. Ik merk dat ik blijf hangen in varianten op estafettes. Ik hoop, mocht ik het pakket winnen, meer ideeën te krijgen om de buitenlessen in andere vormen te kunnen organiseren. Ik heb zelf groep 4.

 115. Fietje op 14 juni 2020 om 10:04

  Met een 2/3 vind ik het soms lastig om ze samen te combineren voor buitenonderwijs. Ik wil er wel mee gaan oefenen en coöperatieve werkvormen zorgen voor een groepsgevoel en ze kunnen dan samen met en van elkaar leren. Ik wil zeker volgend schooljaar meer gaan doen met actief leren en jullie materialen zullen mij een handje kunnen helpen. Bedankt!

 116. Eline op 14 juni 2020 om 10:04

  Ik zou graag willen leren hoe ik het bewegend leren kan integreren in het gewone onderwijs, het er echt deel van uit laten maken en niet zomaar soms een los lesje. Hoe ik het dus echt structureel in kan zetten. Zeker in combinatie met de combinatiegroepen die wij op school hebben.

  Dit zou echt een boost geven voor mijn collega’s en mijzelf en veel inspiratie opleveren.

 117. Jolanda op 14 juni 2020 om 10:05

  Heel leuk buitenleven! Wat ik graag zou willen leren is om afwisseling te brengen en spelvorm en oefenvorm, zodat het voor de kinderen (en mijzelf natuurlijk ook?) uitdagend en leuk blijft om te doen!

 118. Bianca op 14 juni 2020 om 10:07

  Wij willen meer actief aan de slag met onze groepen en zeker ook vaker naar buiten. Maar ja… hoe combineer je buitenonderwijs ook met de doelen die behaald moeten worden. Pak je het aan als doel of als verwerking? Het zou super zijn hier mee aan de slag te kunnen gaan. Zo’n pakket kan ons daar vast bij helpen.

 119. Kim van Basten op 14 juni 2020 om 10:07

  Ik zou graag leren hoe ik coöperatieve werkvormen binnen de les kan integreren. Ik doe vaak mix en ruil en af en toe een Zweeds renspel, maar dat is aan het begin van de les of ter vervanging van de les. Ik weet niet zo goed hoe ik de werkvormen gedurende de les toe kan passen.

 120. Susanne op 14 juni 2020 om 10:16

  Ik zou deze kaarten graag willen winnen omdat we bij ons op school veel aandacht willen besteden aan het vormen van de groepen 3 die uit 4 verschillende kleuterklassen komen. Daar krijgen we graag nog nieuwe ideeen voor. Ook hebben we een mooi stukje schoolbos aan ons plein liggen waar we veel meer en gerichter gebruik van willen maken. Daar zouden deze kaartjes ook heel goed bij kunnen helpen

 121. Susanne op 14 juni 2020 om 10:18

  We zouden als school deze set graag willen winnen. We besteden veel aandacht aan groepsvorming en zouden daar met name voor de groepen 3 nog meer over willen leren. Komend jaar worden er 2 groepen 3 gevormd uit 4 verschillende kleutergroepen en dat vraagt veel goede ideeen voor groepsvorming. Daarnaast hebben we een mooi stukje schoolbos rondom ons plein waar we nog meer activiteiten zouden willen doen. Het lijkt me super tof!

 122. Esther Kools op 14 juni 2020 om 10:20

  Wij stuiteren om mee te mogen doen aam deze winactie!!! Fabienne en ik zijn samen knetterhard bezig om vanuit onze visie en dnthousiasme onze fantastische collega’s op SBO Het Kompas te bewegen om nog meer bewegend onderwijs te geven! Ons schooltje barst van de kleine stuitertjes en die MOETEN bewegen! Bovendien willen we onze dn hun hersenen niet laten zitten!!! Dus jajaja wij willen winnen!!! Voor nog meer inspiratie!!!

 123. Marloes op 14 juni 2020 om 10:30

  Wat een tof pakket! Op onze school zijn we hard bezig het bewegend leren meer op de kaart te zetten. En hoe fijn is het als we collega’s op deze manier een helpende hand kunnen bieden!

  Zelf zou ik het fijn vinden om te leren hoe ik het bewegend leren makkelijker aan doelen kan koppelen zonder telkens dezelfde werkvormen te gebruiken. Het zou fijn zijn om bewegend leren op een snelle manier toe te kunnen passen, zodat de voorbereidingstijd beperkt blijft.

  ??

 124. Hilde op 14 juni 2020 om 10:33

  Zelf vind ik het nog moeilijk om lessen en ideeën te hebben voor buitenonderwijs. Dit zou een fantastische hulp zijn zowel voor mij als mijn collega’s !

 125. Gezina Jansen op 14 juni 2020 om 10:33

  Ik zou ze graag krijgen voor mijn school. Zelf vind ik buiten leren echt super, met mijn directeur een paar andere collega,’s zijn we zeer enthousiast. Met deze kaarten zou ik graag de andere collega’s ook leren hoe leuk het is. Zij zien het nu meer als gedoe. Hiermee zouden we een goede slag kunnen slaan. We zijn ons schoolplein al aan het aanpassen. Dan kunnen we ons volgend jaar als we 100 jaar bestaan ons echt promoten als school die veel buitenonderwijs geeft!

 126. Margo Heddema op 14 juni 2020 om 10:33

  Ik doe graag mee aan deze actie. De buitenlessen zouden heel mooi passen bij het spelenderwijs leren dat we vanaf dit schooljaar aanbieden in groep 3 en 4.

 127. Anita op 14 juni 2020 om 10:36

  Volgende jaar voor het eerst als OA werken in groep 3/4. Tijdens mijn opleiding LO veel leuke ideeën opgedaan en jullie site gevonden, echt top!
  Meer bewegend leren toepassen lijkt me erg leuk voor onze groepen. Samen mijn collega’s ontdekken hoe we dit kunnen toepassen op onze school en later kunnen doorvoeren naar de bovenbouw.

 128. Yteke op 14 juni 2020 om 10:40

  Super leuk! We verhuizen, van een tijdelijk locatie, naar een nieuw gebouw en krijgen er een super groot speelveld bij! Nu hebben we weinig tot geen plein en geen materialen. Nu al andere spellen aan het verzamelen voor op dat veld ? Buien leren kan daar gewoon ? wereld voor ons open ? Dit pakket zal ook weer een andere draai aan het buiten lesgeven geven! Alles is welkom ?

 129. Marit Krebbers op 14 juni 2020 om 10:42

  Deze set zou heel welkom zijn bij ons op school. De situatie is nu nog zo, dat ik (en nog 1 à 2 collega’s…) zélf de buitenlessen (moeten) ontwerpen. Dat kost, naast fulltime een groep draaien, veel tijd en daardoor geef ik uiteindelijk véél minder buitenlessen dan ik mij had voorgenomen. Terwijl de kinderen er ontzettend van genieten en het ook bewezen is dat bewegend leren duurzaam is.
  Ik heb 2 persoonlijke leerdoelen:
  1) hoe zorg ik voor een doorgaande lijn (of: hoe krijg ik ook alle andere collega’s enthousiast en gaan zij ook met buitenlessen a/d slag)?
  2) hoe organiseer ik een buitenles, zonder dat daar ‘al te veel bij komt kijken’? (hulpouders, aanschaf materialen,…)
  Als doel 2 slaagt, is doel 1 makkelijker te realiseren ?

 130. Judy op 14 juni 2020 om 10:48

  Wat een toffe actie!

  Ik zou graag nog willen leren hoe ik bewegend leren/buiten leren nog beter kan inzetten voor onze hoogbegaafde leerlingen, die vastgelopen zijn in het reguliere onderwijs!
  Deze kaarten zouden daar vast bij helpen!

 131. Sita Strikwerda op 14 juni 2020 om 10:57

  Dat lijkt me voor onze sbo school mooi om te winnen! Kant en klare lesideeen om buiten te doen! Super! Ik ga iedere week met de kinderen naar buiten om een doel op een bewegende manier te oefenen. Ik zou daarbij nog graag willen leren hoe ik deze in kan zetten om iets aan te leren. Dat blijft makkelijker hangen.

 132. Bettine op 14 juni 2020 om 10:57

  Wauw! Dit zou ik graag willen winnen voor onze school, gezien we enorm aan het werk zijn met diverse coöperatieve werkvormen en het doel voor de toekomst is om meer los te komen van de vaste methodes en via doelen en leerlijnen te werken. Deze set zou een enorme inspiratiebron zijn voor mijn collega’s.
  Helaas zal ik deze school verlaten maar dit zou een prachtig afscheidscadeau zijn waar iedereen in school iets aan heeft.

 133. Efra op 14 juni 2020 om 10:59

  Ik doe ook graag mee met deze winactie. Afgelopen vergadering hebben we het over buitenlessen gehad en we proberen het zo veel mogelijk op deze manier te geven op school. Dit zal een mooi aanvulling/ inspiratie bron zijn voor ons.

 134. Arina op 14 juni 2020 om 11:03

  Gaaf zeg!! Ik heb dit jaar de o line cursus Oplossend gedrag bij probleemgroepen gedaan. Daar heb ik veel aan gehad, maar ik zou graag bruikbare tools krijgen die je snel kunt.inzetten om groepsvorming en samenwerkend leren te bevorderen. Die kaarten lijken mij een zeer handig middel! En wat is er nou mooier om bewegend leren in de buitenlucht te combineren met coöperatief leren en tegelijk ook nog aan griepsvorming te doen?!! 3 vliegen in 1 klap!! Top toch!

 135. Carmen Jansen op 14 juni 2020 om 11:14

  Voor onze school zou ik deze kaarten ontzettend graag willen winnen. Ben onlangs afgestudeerd als leerkracht en nu werkzaam op een school. Zou fijn zijn als we daar meer aan buitenonderwijs zouden kunnen doen!

  Wat ik graag zou willen is om de doelen uit de methode om te zetten in activiteiten voor buiten waarbij de kinderen aan het eind van de les de doelen ook daadwerkelijk hebben behaald. Daarnaast ook om met een buitenactiviteit te kunnen differentiëren in niveau!

 136. Maura op 14 juni 2020 om 11:15

  Ik zou deze kaarten graag willen winnen!! Wij zijn voor komend schooljaar bezig om een doorgaande lijn bewegend leren te ontwikkelen en ik denk dat deze kaarten een hele mooie aanvulling zullen zijn.

 137. Iris op 14 juni 2020 om 11:34

  Wat een mooie kaarten! Ik wil graag leren hoe ik, net zoals in de klas, op het plein uitdagende activiteiten kan vormgeven. Ik zou graag het kleuteronderwijs naast het vrij spelen buiten verrijken met activiteiten waarmee de kinderen spelenderwijs de doelen oefenen. En dan de andere groepen ook enthousiasmeren om buiten aan de slag te gaan!

 138. Mandy op 14 juni 2020 om 11:45

  Wauw, wat een tof pakket! Echt precies wat ik zoek!
  Ik ga straks mijn derde jaar in als juf en voor het tweede jaar fulltime groep 4, ik heb dus nog heel veel te leren wat betreft buitenonderwijs, coöperatief leren en groepsvorming en alle kennis en inspiratie is meer dan welkom. Het lijkt me echt geweldig om met deze kaarten nog meer te experimenteren en te leren en de kinderen zo nog beter onderwijs te bieden. En hopelijk kan ik mijn collega’s hier ook nog meer in meenemen, met mijn startende leerkrachten enthousiasme ?

 139. Karen op 14 juni 2020 om 11:49

  Yes! Zo’n leuke winactie! Ik doe graag mee, omdat ik spelend en bewegend leren in een vloeiende lijn van groep 1/2 wil doortrekken naar groep 3-8. ? ??????

 140. Willemijn op 14 juni 2020 om 11:53

  Ik wil heel graag met mijn groep naar buiten en als ook nog met coöperatieve werkvormen Jan is dat helemaal geweldig.

 141. V Hopman op 14 juni 2020 om 11:58

  Voor een “flex-juf” zou het ideaal zijn om dit soort ideetjes parast te hebben, gewoon in je tas bij je hebben en even heel flexibel inzetten….wat wil ik leren ? Bewegend buitenlessen geven….inspiratie opdoen…..en misschien met buitenles zelfs vakken integreren…..

 142. Joy op 14 juni 2020 om 12:22

  Wij zijn al een Vreedzame school waar groepsvorming aan het begin van het schooljaar centraal staat. Vanaf aankomend schooljaar gaan wij ook aan de slag met bewegend leren en en gezond eten en drinken. Hoe mooi zou het zijn als wij als school dit zouden kunnen gebruiken. We zijn nog vol in de beginfase en er valt dus nog heel veel te leren.

 143. Esther op 14 juni 2020 om 12:45

  De tas met kaarten en tips die jullie weggeven past uitstekend bij mijn wens om door middel van buitenopdrachten kinderen te laten ontdekken, ervaren en te leren!
  Ik ben leerkracht in opleiding en wil heel graag hiermee aan de slag!!

 144. Rianne Zevenbergen op 14 juni 2020 om 13:46

  Wat zou ik graag meer buitenonderwijs geven…. Ik wil er zoveel over leren! Hoe zet je een les om in een buitenles, denk ik te moeilijk over buitenles? Wat zijn leuke coöperatieve lessen? Ik werk op een school waar veel leerlingen thuis weinig buiten komen. Dus hoe meer buiten hoe beter!
  Ik werk nu in groep 7 en merk dat het naar buiten gaan echt verzandt

 145. Lean op 14 juni 2020 om 15:34

  Ik wil graag meer verschillende variaties leren. We gaan regelmatig naar buiten voor de verwerking van de leerstof, en ik zie het enthousiasme en betrokkenheid. En dit buiten leren past zo mooi bij onze
  vernieuwde visie! ????

 146. Ingeborg op 14 juni 2020 om 15:41

  Als zij-instromer ben ik juist geïnspireerd door bewegend en buiten leren het onderwijs in gegaan. Maar soms is het moeilijker om goede informatie te vinden en collega’s vinden allemaal iets…. Wat zou ik graag en enthousiast met zo’n pakket beginnen!

 147. Mieke Graas op 14 juni 2020 om 16:00

  Dit voorjaar een cursus gevolg bij Novilo, hoogbegaafde kinderen in groep 3. Daarin was ook veel ruimte voor bewegend leren en circuit onderwijs. Volgend schooljaar wil ik dit vanaf het begin van het schooljaar vorm geven. Nu gestart met de groep 3 na het volledig openen van de scholen. De kinderen genieten en wat zou het fijn zijn om het lespakket daarbij als aanvullend materiaal te ontvangen en mijn collega’s mee enthousiast te krijgen. Dat moet lukken op onze OGO school!!!!

 148. Anouk op 14 juni 2020 om 16:28

  Ik zou graag meer over Outdoor education willen leren, zodat ik meer kan toepassen in de praktijk.

 149. Tamara van As op 14 juni 2020 om 16:33

  Sinds afgelopen jaar werk ik op beweegschool De Sprong. Bewegend leren staat centraal en daarin ben ik nog niet uitgeleerd! Het afgelopen jaar vond ik vooral het combineren van twee groepen met bewegend leren een uitdaging. Maar ik zie hoe de kinderen erdoor opbloeien, dus deze kaarten zijn zeer welkom. Ik weet zeker dat mijn collega’s ook een sprong van blijdschap maken!

  • Arend op 15 juni 2020 om 06:32

   Zou geweldig zijn om meer met de kinderen van onze school naar buiten te kunnen en daar mooie activiteiten te doen. Ik wil hierin leren welke manieren je kunt gebruiken om aan de groepsvorming te werken. Als startende leerkracht kun je van dit soort opdrachten nooit genoeg in je repetoire hebben!

  • Ilse siems op 17 juni 2020 om 19:07

   Ik denk dat dit een grote betekenis kan hebben voor mijn groep van 32 volgend schooljaar. Ik zou graag willen leren hoe ik de betrokkenheid van een grote groep kan vergroten en coöperatieve werkvormen kan inzetten in grote bovenbouw groepen.

 150. Ilse op 14 juni 2020 om 21:17

  Afgelopen jaar ben ik groep 6, samen met mijn duopartner allerlei dingen uit aan het proberen geweest rondom buiten en bewegend leren! Zooo gaaf en interessant en ook echt helpend in deze klas! Volgend jaar ga ik naar de kleuters en daar heb ik eigenlijk nog niet zo zicht op het hoe en op welke manier. Dit geldt trouwens ook voor het coöperatieve leren. Zou er dolgraag meer over willen leren en uit kunnen proberen!

 151. Jeanette van Dijk op 14 juni 2020 om 21:33

  Doen is leren, en leren is door te doen!
  Graag ga ik met mijn cluster 2 kinderen op pad, en ja als t even kan buiten. Ik zou graag wat meer te weten komen over cooperatieve samenwerkingsvormen. Het sociaal- emotionele neemt een belangrijke plaats in binnen ons onderwerp, dus ook het samenwerken.

 152. Susan op 14 juni 2020 om 21:52

  Zowel dit jaar, als volgend jaar sta il voor een geweldige groep 7/8. Echter is de combinatie kinderen niet altijd de makkelijkste. Wij vinden de gouden weken bij de start van het schooljaar dan ook erb belangrijk! Ik zou hiervoor nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken wat betreft originele werkvormen en activiteiten mbt groepsvorming.

 153. Anne op 14 juni 2020 om 21:58

  ?Kom mee naar buiten allemaal…? Heerlijk met de kinderen naar buiten en dan ook nog wat leren. En wat fijn dat dat er dan kaarten zijn, waar je uit verschillende soorten opdrachten kunt kiezen. Dat hoop ik er van te leren; meer variatie in bewegend leren, zodat ik niet steeds in dezelfde vorm verval.

 154. Claudia op 14 juni 2020 om 23:04

  Ik zou nog meer leuke ideeën willen opdoen voor spelend leren en ook al mijn collega’s van deze superleuke ideeën willen laten meegenieten. Een pakket winnen zou dus heel tof zijn, gave actie!

 155. Kim op 15 juni 2020 om 01:04

  Ik zou het super vinden om dit te winnen. Ik ga volgend jaar vanuit de Nieuwste Pabo stage lopen op een school waar een gezonde leefstijl een belangrijk kernpunt van de school is. Zelf ben ik een enorme voorstander van samenwerkend leren, dus ik zou het super tof vinden als ik deze twee elementen regelmatig zou kunnen combineren. Daarnaast is het voor mij als nieuwe juf een ideale manier om de kinderen te stimuleren en motiveren.

 156. Yvonne op 15 juni 2020 om 22:03

  Welke buitenlessen zijn zowel motiverend voor de leerlingen als leerzaam? Nu merk ik dat het vaak een van beide wordt. Zijn er lessen die zowel leerzaam zijn als goed voor de groepsvorming? Welke lessen kan ik ’s ochtends zelf voorbereiden en later op de dag geven? Nu laat ik materiaal ophangen door een oudere leerling of door een stagiair. Zoveel vragen! En waarschijnlijk geven de buitenspeelkaarten hierop antwoord!

 157. Marian op 16 juni 2020 om 18:01

  Volgend jaar ga ik na twintig jaar groep 2 tem 4 naar groep 8.
  Omdat de leerlingen op het SBO wel wat beweging kunnen gebruiken
  ben ik heel benieuwd naar het pakket voor de bovenbouw.
  Hoe kan ik naast rekenen (wat me zelf weel lukt) ook met andere
  vakken naar buiten en dan voornamelijk in beweging.
  Ik duim voor mezelf, mijn duo en voor de kinderen van onze bovenbouw.

 158. Saskia op 17 juni 2020 om 18:57

  Wat een toffe actie! Ik ben overtuigd van het feit dat bewegend leren effectief is. Ik zie veel leerzame en leuke ideeën en denk dan: dit ga ik doen! Vaak aan het einde van een dag of week denk ik dan: pfff weer niet gelukt, moet aan gedacht of geen tijd gehad om het bijbehorende materiaal te maken.
  Hoe ideaal is dit dan: klant en klare kaarten!
  Ik ga duimen en hoop dat ik dit volgend schooljaar met mijn collega in kan gaan zetten.
  ???

 159. Eva op 17 juni 2020 om 20:57

  Wat zou ik graag willen winnen! Volgend schooljaar een nieuwe bouw waarin ik zo graag wil ontdekken over hoe de groep tot stand komt en hoe ik mijn lessen aantrekkelijk maak voor een nieuwe groep voor mij. Als startende leerkracht is het vaak zoeken en dit zou me echt een stap in de goede richting kunnen zetten!

 160. Kelly op 21 juni 2020 om 00:14

  Komend schooljaar werk ik voor het vierde jaar binnen het SBO onderwijs. Waar andere leerkrachten veel onderwijs geven vanuit de schoolbanken, ga ik minimaal 4 x per dag naar buiten. De kids genieten ervan en staan veel meer open om te leren op deze manier. Ik zou zo graag dit pakket willen winnen om zo binnen de school de lijn door te zetten. Ik wil de anderen laten ervaren, dat het heel eenvoudig kan zijn om naar buiten te gaan voor een les. Nu bedenk ik ze nog zelf, maar hoe fantastisch zou het zijn als we deze kaarten hebben voor de hele school! Ik gun het alle kids zo enorm. Wat ik ervan leer? Ik leer nog meer mogelijkheden om beweegonderwijs toe te passen en ik hoop dat mijn collega’s leren en vooral ervaren dat er zoveel meer is buiten hun klaslokaal en dat ze de kids op en top zien genieten!

Laat een reactie achter