Buiten rekenen

Doe het rekenen eens anders; reken eens buiten!

Met de spellen van vandaag, neem je de rekenles mee naar buiten. De uitwerking is vooral geschikt voor groep 4, maar de vorm kan natuurlijk in ieder leerjaar ingezet worden. De download is gemaakt door Evelien.

Heen terugtellen tot 100

buiten rekenen

De leerlingen stellen zich in een lange rij op voor de startlijn. Ze hinkelen door de hoepels. Wanneer ze in een hoepel springen, tellen ze verder met sprongen van 5 en zeggen ze het getal luidop. Het startgetal staat in stoepkrijt geschreven in de eerste hoepel. De overige hoepels blijven blanco. Deze werkwijze kan aangepast worden naargelang de grootte van de sprongen: van 1, 2, 5 en 10.

In de bijlage worden alternatieven gegeven.

Optellen tot 100

De leerlingen stellen zich in een rij op voor de muur. Op de muur staan cirkels
getekend met daarin getallen. De eerste leerling krijgt de bal in handen. Hij gooit 2 keer in een cirkel. Vervolgens telt hij beide getallen bij elkaar op en zegt de som
hardop. Is de som goed, dan is het de beurt in de volgende.

Soort optellingen: TE + T, TE + E, TE + TE

Wanneer je geen krijtmuur hebt op school, kan je dit vervangen door
papieren met getallen daarop, bevestigd met kleefband.

Spellenpakket In Beweging

Op het moment dat deze blog online komt, zijn we nog druk bezig met het afronden van twee spellenpakketten: Rekenen in Beweging en Spelling in Beweging. Hou vooral onze socials en nieuwsbrief in de gaten voor dit toffe nieuwe product! Meer spellen voor een rekencircuit vind je hieronder en in de webshop. De download vind je onderaan de pagina.

Laat een reactie achter