Uitdagende spellen voor de zomervakantie

Neem jij uitdagende spellen mee in de zomervakantie?

Als ouder op zoek naar uitdagende spellen voor in en na de zomervakantie? Voor een regenachtige dag, om samen te doen, voor onderweg, etc. Ben je als leerkracht op zoek naar mogelijkheden om je leerlingen na de vakantie uit te dagen op school? Ook hiervoor is er genoeg inspiratie in dit blog te vinden.

Smart games

Iets wat ik al vaker heb aangedragen in mijn blogs voor uitdaging zijn Smart Games. Waar ik als ouder veel gebruik van maak zijn de magnetische Smart Games. Handig voor onderweg naar je vakantieadres of een dagje weg. Ze zijn makkelijk mee te nemen en bestaan uit niet te veel onderdelen. De magnetische Smart Games zijn in allerlei vormen en thema’s te verkrijgen.

Tiptoi

Tiptoi biedt boeken en spellen die interactief worden door de pen die je daarbij nodig hebt. Ook de boeken van Tiptoi neem ik vaak mee in de auto. Op weg naar de dierentuin worden de gekste weetjes opgenoemd terwijl mijn zoon het boek van Afrika verkent. De Tiptoi pen is ook te koppelen aan een koptelefoon.

Gravitrax

Zowel de leerlingen uit mijn klas als mijn zoon zijn erg enthousiast over het materiaal Gravitrax. Het materiaal is bedoelt om knikkerbanen mee te bouwen. Er zijn verschillende onderdelen te bestellen, maar met de basisdoos kun je ook al heel veel. Deze wordt geleverd met een voorbeeldenboekje waarin je stap voor stap wordt geïnspireerd voor het maken van verschillende knikkerbanen. Van makkelijk naar moeilijk. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om je eigen banen te ontwerpen en bouwen.

Spellen

Iets wat de meeste kinderen in mijn klas enorm leuk vinden is schaken. Vaak hoef ik het niet met ze te spelen, want ik kan het onvoldoende om ook maar enige weerstand te kunnen bieden. Kun je zelf ook niet goed schaken, dan zijn er veel mogelijkheden om het ook online door kinderen te laten spelen.
Daarnaast zijn strategische spellen ook vaak erg in trek. De Kolonisten van Catan, Monopoly of Carassonne. Wat op het moment bij mij thuis veel door mijn zoon wordt gepakt is het Keezspel. Een combinatie van pesten en mens erger je niet.

Puzzelen

Voor de puzzelaars onder ons is de website www.krazydad.com een hele leuke. Sudoku, doolhoven, pixadoku, etc. Puzzels in allerlei vormen en gradaties. Voor uren puzzelplezier.

Veel plezier in de zomervakantie! Uitdaging genoeg voor het komende schooljaar!

Laat een reactie achter