Out of the box opdracht

Door Lisette: Home sweet home
Laatst heb ik een aantal uitzendingen van ‘Klein maar fijn’ bekeken. Een programma waarbij ik al kijkende inspiratie op heb gedaan voor twee out of the box-opdrachten. Dit is de eerste.

Doelgroep
Bovenbouw | plusgroepen

Benodigdheden
– Kopie van één van de huizen uit de bijlage
– Wit A4/tekenpapier
– Tekenmateriaal: kleurpotloden, stiften, krijt en/of verf

Opdracht out of the box

Kies één van de huizen uit de bijlage. Dit is de basis van je tekening. Jouw opdracht is om een tekening te maken van hetzelfde huis, maar dan in vervallen staat. Er is dus iets mee gebeurd. Dat iets kan van alles zijn: een auto die naar binnen is gereden, het huis nadat het 20 jaar leeg heeft gestaan, een huis waaraan in geen jaren onderhoud is gepleegd, een huis waar brand is geweest, enz. Verzin je eigen verhaal bij jouw huis en teken duidelijk, tot in de details, wat het met het huis gedaan heeft.
Let op, niet alleen het huis verandert, maar ook de tuin en omgeving die te zien is. Zorg dat een ander kan aflezen van jouw tekening wat er gebeurd is.

Extra opdracht gekoppeld aan taal

Als jouw tekening af is, typ/schrijf dan een verhaal met een duidelijke inleiding, kern en slot, dat aansluit bij jouw getekende huis.
Tip – drieluik: Hoe leuk als alles in een drieluik wordt gepresenteerd. Eerst het originele huis, in het midden het verhaal en tot slot de tekening.

Lisette ontwierp meer uitdagende activiteiten voor leerlingen die wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken en/of van de bovenbouw. Je vindt ze hieronder. Ook zie je onderaan de pagina een link naar HET Congres Executieve Functies, waar Lisette samen met haar bedrijfsparter Marjolijn een mooie workshop zal verzorgen! Je vindt de gratis download onder de andere producten van Lisette haar creatieve hand!

out of the box
PIN dit idee voor later!

Laat een reactie achter